Nova godina - Turska

Turska - Novogodišnja putovanja 2022 - Nova godina Turska
Nova godina u Turskoj može da bude prava prilika za jedno egzotično novogodišnje putovanje. Bilo da odlučite Novu godinu da provedete na otvorenom, ili u nekom restoranu ili klubu, Turci će se potruditi da vaš provod učine nezaboravnim.
Glavni simboli koji krase ulice gradova su kao i u evropskim metropolama; jelke i razni ukrasi, ali i Deda Mraz. Turski Deda Mraz se zove „Noel Baba“, i deca ga naprosto obožavaju. A ako odlučite da posetite neku tursku porodicu, na novogodišnjoj trpezi će vas bez izuzetka čekati pečena ćurka, punjena raznim tradicionalnim nadevima. Kada su poslastice u pitanju, Turkinje će se potruditi da se količina šećera u vašoj krvi vrtoglavo popne do maksimuma, jer su im kolači neverovatno slatki i ukusni.

Ako se odlučite za Novu godinu u Istanbulu, predlažemo da obavezno budete negde u blizini Bosforskog mosta gde u ponoć počinje veliki vatromet koji obasjava ceo Istanbul. Šta može da bude lepše nego Novu godinu dočekati na dodiru dva kontinenta!
Ukoliko je vaš izbor glavni grad, Ankara, predlažemo vam da unapred rezervišete mesto u nekom od restorana u centru grada, odakle ćete moći u ponoć da izađete, i posmatrate vatromet.

Turska je puna iznenađenja, zato ima pravo rešenje i za hedoniste po pitanju njihovog novogodišnjeg putovanja. Predlažemo vam da pogledate veliku ponudu novogodišnjih aranžmana vezanih za primorske gradove u Turskoj i za glavna letovališta, jer u luksuznim hotelima, za pristojnu cenu, moći ćete da uživate u bogatom spa programu, kao tradicionalnoj turskoj hrani i piću. U ovom slučaju, Novu godinu možete da dočekate na nekoj od prelepih plaža Sredozemnog mora, sa voljenom osobom i čašom šampanjca. Romantično, zar ne?!