Novogodišnja putovanja - Španija

Nova godina 2022 Španija - Novogodišnja putovanja Španija
Ako ste ljubitelj ludih žurki i dobrog noćnog provoda Nova godina u Španiji je prava prilika da to i doživite. Ova prelepa mediteranska zemlja, za novogodišnje praznike izgleda bajkovito i čarobno, a veliki broj novogodišnjih ukrasa ulepšava ulice i trgove.
Španci su poznati po tome da su veliki gurmani, te tako za Novu godinu obavezno pripremaju bogatu svečanu trpezu, na kojoj se nalazi mnoštvo španskih specijaliteta, ali i nezaobilazni kolač u kojem se kriju minijaturne figurice i amajlije. Kada je piće u pitanju, pored šampanjca, Španci će vrlo rado da vas posluže tradicionalnim vinom „Cava”.

Kod ovog veselog naroda, običaja ne manjka. Te tako, kad ponoć otkuca, Španci kreću u ritual, kada na svaki otkucaj sata, pojedu po jedan grozd, i tako osiguraju sreću za narednih dvanaest meseci. Isto tako, valjalo bi prvi korak u godini zakoračiti desnom nogom i to da bude što je moguće veći, po verovanju Španaca, to donosi uspeh i sreću.

Za koji god od španskih gradova da se odlučite, vaše novogodišnje putovanje ima potencijal da bude čarobno. Madrid, kao glavni grad, nudi fantastičnu žurku na gradskom trgu „Puerta del Sol” sve do ranih jutarnjih sati.

Ako više volite mediteransku klimu, preporučujemo vam da Novu godinu slavite u Barseloni. Ova prestonica Katalonije, decenijama predstavlja omiljenu destinaciju turistima. Što zbog svoje posebne arhitekture i umetničkih znamenitosti, što zbog atmosfere koja vlada ulicama, Barselona se nalazi u samom vrhu popularnosti kada su novogodišnja putovanja u pitanju. Ispred Kraljevske palate i magičnih fontana, možete da doživite neke od svojih najromantičnijih trenutaka.
Za ljubitelje klabinga, preporučujemo Ibicu, kao pun pogodak za novogodišnje putovanje iz snova.