Nova godina u Rusiji

Novogodišnja putovanja 2022 u Rusiji - Nova godina u Rusiji
Nova godina predstavlja veoma značajan praznik za Ruse, te tako joj pridaju veliku važnost. Pripreme se započinju nekoliko dana ranije kako bi sve bilo na najvišem nivou. Ono što je karakteristično za stanovnike Rusije, jeste praznovanje u okviru porodice. Za bogatom novogodišnjom trpezom sastaju se svi članovi porodice i uz prijatne razgovore i želje, razmenjuju novogodišnje poklone.
Ali nešto pre ponoći većina Rusa se uputi na glavne gradske trgove kako bi zajedno sa svojim sugrađanima dočekalo Novu godinu. Ukoliko planirate svoje novogodišnje putovanje u Rusiju, predlažemo vam da ponesete toplu garderobu, jer proslava Nove godine na trgu može da bude prilika da doživite pravu rusku zimu.

U glavnom gradu Rusije, Moskvi, glavno gradsko dešavanje je na Crvenom trgu. Uz odličnu muziku i veselu novogodišnju atmosferu, na hiljade Rusa, ali i stranaca iz svih delova sveta, očekuje ponoć. Kada se kazaljke spoje na velikom satu na Kremlju, tada nastupa eksplozija zvuka i boja. Manifestacija velikog vatrometa započinje iznad Kremlja, a šarenilo boja koje se preliva nebom u mraku, oduševljava sve prisutne.
Ako ipak preferirate proslavu Nove godine u nekom mirnjem ambijentu, predlažemo da unapred rezervišete željena mesta u nekom od ruskih restorana ili klubova. Restorani nude bogat program, a u mnogima možete da uživate uz tipičnu rusku hranu i lokalne folklorne predstave.
Uzbudljiv doček Nove godine vam nude i Sankt Peterburg i Soči, sve zavisno koji vid zabave volite, predlažemo da se dobro informišete o moguććnostima grada koji će da bude vaša novogodišnja destinacija.