Nova godina - Rumunija

Novogodišnja putovanja 2022 Rumunija - Nova godina Rumunija
Vaše novogodišnje putovanje u Rumuniju, može da bude odlična prilika da posetite zemlju grofa Drakule, i uživate u raznim atrakcijama koje nudi ova velika zemlja. Za Rumune se smatra da su pomalo sujeverna nacija, tako da povodom novogodišnjih praznika upražnjavaju mnoštvo, za nas pomalo, neobičnih rituala. Neki od njih se odnose na to, da biste džepove trebali da napunite novcem i u Novu godinu zakoračite bogati, dok se drugi odnose na to, da spremanjem svojih domova, ulazite čisti u Novu godinu; veruje se da je to ulaznica za bogatstvo i sreću u narednoj godini.
Bilo kako bilo, Nova godina u Rumuniji može da bude prilika da se za manje novca odlično provedete. Ukoliko se odlučite da doček u nekom od velikih gradova poput Bukurešta ili Temišvara, očekuje vas luda žurka na otvorenom. Bukurešt tradicionalno pravi veliki doček na trgu ispred Parlamenta, dok se u Temišvaru glavno gradsko dešavanje odigrava na Trgu Pobede. Program podrazumeva slične sadržaje, te tako u oba grada možete da uživate uz odličnu muziku i najpoznatije svetske hitove, u živom izvođenju poznatih rumunskih bendova. Takođe, tačno u ponoć nastupiće veliki vatromet koji je nezaobilazan novogodišnji detalj u skoro svim evropskim gradovima.
Nova godina u Rumuniji može da vam ponudi i obilazak Transilvanije, gde u pomalo avanturističkom maniru možete da uživate i odlično se provedete. Savetujemo vam da na vreme pogledate ponude za novogodišnja putovanja u Transilvaniju, kako biste se blagovremeno rezervisali povoljan novogodišnji aranžman.