Novogodišnja putovanja - Nemačka

Nova godina 2022 Nemačka - Novogodišnja putovanja u Nemačku
Savazna Republika Nemačka predstavlja jednu od najvećih evropskih država i zbog svog specifičnog položaja, deceniju unazad privlači na milione turista godišnje. Nova godina u Namačkoj se veoma često vezuje za porodična okupljanja, bogatu novogodišnju trpezu, kao i deljenje poklona.
Međutim, ukoliko ste planirali da vaše novogodišnje putovanje provedete u Nemačkoj, budite uvereni da vas čeka ludi noćni provod. Bilo koji od gradova da odaberete kao vašu krajnju destinaciju, novogodišnja atmosfera kao i doček Nove godine na glavnim gradskim trgovima bez svake sumnje, ispuniće vaša očekivanja. A ako više preferirate odganizovan doček u nekom od klubova ili restorana, predlažemo vam da na vreme rezervišete mesta.

Ukoliko se odlučite za Berlin, čeka vas najveća novogodišnja žurka koju ne možete ni da zamislite. Oko milion ljudi se skupi ispred Brandenburške kapije, i uz razne muzičke žanrove, video i laserske projekcije, uživa ispraćajući staru, i dočekujući Novu godinu. Neizostavan moment večeri je gigantski vatromet u ponoć koji sve diže na noge i ostavlja bez daha.
Ako se ipak odlučite za neki od gradova poput Minhena, čeka vas veoma prijatna atmosfera, te tako pored glavnog gradskog dočeka, možete Novu godinu da dočekate i na velikom klizalištu, ili uz klasičnu muziku u Minhenskoj operi.

I na kraju, ako želite nešto potpuno drugačije, onda je Frankfurt vaša novogodišnja destinacija iz snova. Ovaj grad pravi poseban doček uz karnevalsku atmosferu na ulicama, piće i muziku, a peva se i igra do ranih jutarnjih sati.

Oni koji su radi da iskuse nešto novo, novogodišnja putovanja koja nudi Nemačka su veoma primamljiva upravo za mlade, posebno što doček Nove godine na trgu, može da bude veoma isplativa varijanta.