Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Nova godina na Zlatiboru

Sve ponude za doček nove godine u Srbiji i inostranstvu

Novogodišnja putovanja 2020
Jedna od najposećenijih i najpopulatnijih destinacija za proslavu Nove godine u Srbiji je Zlatibor. Ova planina možda nije popularna zbog zimskih sportova, ali je svakako jedano od najpoželjnijih lokaliteta kako Beograđana, tako i Novosađana, koji žele da se za novogodišnje praznike smeste u neku mirniju i snegom zavejanu sredinu.
Zlatibor već godinama unazad, u saradnji turističke organizacije i uprave opštine Čajetina ogranizuje proslavu Nove godine na trgu, odmah pored jezera.
Ukoliko planirate novogodišnje putovanje na Zlatibor, predlažemo vam da unapred pregledate ponude. Bilo da ste zainteresovani za hotelski smeštaj ili privatni u obliku apartmana, valjalo bi da se unapred informišete o eventualnim popustima koji se podrazumevaju pri ranoj rezervaciji. Takođe, značajno bi bilo da vaše novogodišnje putovanje na Zlatibor započnete par dana pre Nove godine kako biste izbegli skoro garantovane gužve na putu, ali i zavejan kolovoz.
Nova godina na Zlatiboru podrazumeva doček na Kraljevskom trgu i to na otvorenoj pozornici. Ovde se smenjuju nastupi nekoliko poznatih bendova, ali i nekog od ultra popularnih pop pevača ili pevača narodne muzike. Nešto pre ponoći nastupaju trubači koji raspoloženje dižu do maksimuma. A tačno u ponoć nastupa prelep vatromet koji obasjava celo nebo i preliva se u raznim bojama na površini vode jezera u centu naselja.
Ako je vaša odluka novogodišnje putovanje na Zlatibor sa porodicom, onda ste napravili pravi izbor. Ova lokacija nudi mnoštvo sadržaja za decu i mlade, tako da će vaši najmlađi moći da uživaju u raznim animacijama i priredbama, ali za Novu godinu će imati priliku da se druže i sa Deda Mrazom koji deli paketiće. To će svakako biti ostvarenje sna za vaše najmlađe.
Nova godina na Zlatiboru može da bude odlična prilika za opuštanje i relaksaciju. Ukoliko želite jedan ovakav tretman i ugođaj, predlažemo vam da rezervišete smeštaj u nekim od najeminentnijih hotela na Zlatiboru, poput Mone ili Palisada. Bogat wellness program, bazeni, đakuzi, kao i razni kozmetički tretmani, ali i masaže, učiniće da u Novu godinu uđete sveži i odmorni, i da se kući vratite spremni za nove radne pobede.
I na kraju, mada ne manje važno je hrana. Ovo podneblje je poznato po odličnoj hrani, tako da nikako ne propustite priliku da uživate u specijalitetima poput zlatiborskoh sira i kajmaka, raznim vrstama suhomesnatih prerađevina, pečenja i roštilja, ajvara, i kiselog kupusa. Kada su poslastice u pitanju, izbor je veliki, od domaćih srpskih kolača, do onih svetski poznatih.
O Zlatiboru
Zlatibor predstavlja jednu od značajnijih planina u Srbiji, iako se ne ističe po svojoj visini u odnosu na neke druge planine u zemlji. Prostire se u pravcu severozapad jugoistok. Tornik je najviši vrh Zlatibora, i predstavlja veliku atrakciju za turiste. Zlatibor se prostire na tri opštine: Čajetinu, delimično na Užice, i jednim malim delom na Novu Varoš. Ova planina je omiljena u Srba kako za zimovanja, tako i za letovanja, i predstavlja vazdušnu banju ove regije.
Klima: Klima na Zlatiboru je subalpska sa prosečnom godišnjom temperaturom oko 7,5 °C. Januar je najhladniji mesec u godini, kada je prosečna temperatura oko -2,5 °C, dok je najtopliji avgust sa prosekom oko 15 °C. Vetrovi su najintenzivniji u periodu od oktobra do maja i česta su meteorološka pojava ovog kraja Srbije.
Jezik: Na Zlatiboru se govori srpskim jezikom.
Religija: Većinsko stanovništbo je pravoslavne veroispovesti.
Hrana i piće: Zlatibor je pozant po tipičnim srpskim jelima, ali vam predlažemo da probate čuveni kajmak sa tog podneblja, a posebno lepinju sa kajmakom. Ljubitelji mesa treba da probaju jagnjetinu, ali i roštilj koji Zlatiborci odlično pripremaju. Suhomesnati proizvodi su zaštitni znak ovog kraja, tako da ne propustite da kupite nešto da ponesete kući. Iato tako, razno bilje možete da kupite na Zlatiboru, koji beru i suše lokalni travari, i tako leče razene bolesti.
Turističke atrakcije

Ako posetite Zlatibor predlažemo vam da posetite sledeće znamenitosti i lokalitete: Vodopad u Gostilju, Mokru Goru, Prerast u Dobroselici i Stopića pećinu. Na Zlatiboru se nalazi mnoštvo crkava i dva značajna manastira: Uvac i Dubrava. Takođe, ovde se nalazi mnoštvo spomenika od kojih je najupečatljiviji Spomenik podignut ranjenim partizanskim vojnicima stradalim 1941. godine. Spomenik je udaljem oko 5 kilometara od centra naseljenog mesta Zlatibor i gotovo da je neizostavan lokalitet koji obiđu svi turisti. Na Zlatiboru se nalazi i čuveno Etno selo Sirogojno.

Vodopad u Gostilju je prelep vodopad u ovog kraju i predstavlja možda i najveću atrakciju Zlatibora. Udaljen je 25 kilometara od naseljenog mesta Zlatibor i visine je oko 20 metara.

Mokra gora se nalazi na granici između pmanina Tare i Zlatibora, ali i na samoj granici između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Na Mokroj gori se nalaze i Drvengrad i Šarganska osmica.

Stopića pećina je jedna od najvećih i najznačajnijih pećina u Srbiji, i nalazi se nedaleko od naseljenog mesta Zlatibor. Pećina je rečna i kroz nju protiče Trnavski potok. Specifičnost pećine je u njenom sastavu od pet celina: svetla dvorana, tamna dvorana, velika sala sa kadama, kanal sa kadama i na kraju rečni kanal. Velika je atrakcija ovog kraja.

Etno selo Sirogojno ili „Muzej na otvorenom“ predstavlja postavku oko 47 objekata postavljenih na pet hektara zemlje. Objekti postavljeni na ovoj površini predstavljaju duhovno nasleđe sela ovog kraja. Etno selo sadrži oko 2000 eksponata koji prikazuju nekadašnji život u selima ovog podneblja.