Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Nova godina - Moskva

Sve ponude za doček nove godine u Srbiji i inostranstvu

Novogodišnja putovanja 2020
Ukoliko još niste odlučili gde želite da idete za vaše novogodišnje putovanje, možda je prava prilika da razmislite o jednom od najlepših i najprostranijih evropskih gradova, o Moskvi. Nova godina u raskoši ruske metropole, Moskve, može da bude prava prilika da pored ludog dočeka na Crvenom trgu, obiđete i neke od najvažnijih znamenitosti ovog velikog grada.
Novogodišnje putovanje u Moskvu predstavlja pun pogodak za ljubitelje ruske tradicije i kulture, ali i snega i snegom prekrivenih dvoraca. Ovi bajkoviti prizori upotpunjuju čari Nove godine i svega što ovaj praznik sa sobom donosi.
Ako želite da za malo novca budete u centru dešavanja najveće zemlje na svetu, prava lokacija za doček Nove godine je Crveni trg. Ova veoma popularna besplatna opcija nudi priliku da se odlično provedete uz javne koncerte na binama, kao i veliki vatromet iznad Kremlja. Upravo ovaj pirotehnički festival iznad Kremlja, predstavlja ubedljivo najveći u celoj Ruskoj Federaciji, a posetioci mogu da uživaju u ovom spektaklu koji obasjava nebo u svim bojama. Da biste u potpunosti mogli da uživate u toj harmoniji boja, predlažemo da dođete dosta pre ponoći i stacionirate se prilično napred blizu Kremlja, jer se odatle pruža najbolji pogled.
Za doček na Crvenom trgu predlažemo da se toplo obučete, kako ne biste osetili posledice “ruske zime”. Takođe, šal, kapa i rukavice su obavezni rekviziti koje morate da ponesete, ali i flaša šampanjca ili vodke mogu da posluže da vam bude toplije.
Ako želite da izbegnete veliku gužvu na Crvenom trgu, onda predlažemo da Novu godinu dočekate na Patrijaršijskom mostu. Sa ove lokacije, vatromet se odlično vidi, ali napominjemo da se u Moskvi vatromet organizuje na više lokacija. Svakako da je na Crvenom trgu najveći, ali Novu godinu uz manji vatromet možete da dočekate i u Vorontsovskom parku, gde vas čeka mnoštvo dobrih muzičkih nastupa.
Ukoliko ste mislili da je Nova godina u Moskvi isključivo vezana za vatromet i pirotehničke predstave, moraćemo da vas razuverimo. Na velikom broju lokacija širom Moskve, svake godine se organizuju razne interaktivne predstave, zatim zabave na snegu i na klizalištima, neobični nastupi različitih muzičkih i plesnih grupa, kao i mnogobrojna takmičenja. I to sve u novogodišnjem ruhu, gde vas očekuju i razna iznenađenja, a možda i pokloni od Deda Mraza.
Ako ste raspoloženi da se negde osamite, ali i dalje ostanete na otvorenom i na taj način dočekate Novu godinu u Moskvi, predlažemo park Ermitaž. Ova lokacija u samom srcu Moskve, predstavlja najromantičnije mesto u gradu. Ovde možete da popijete razne tople napitke, ali i da uživate u zanimljivim igrama,projekciji kratkih filmova, ali i neobičnom pozorištu senki.
S druge strane, ako preferirate novogodišnji provod u nekom zatvorenom ambijentu, Moskva vam nudi bezbroj mogućnosti. Novu godinu u Moskvi slave svi i na svakom mestu. Neverovatno je velika ponuda kafića i restorana koji organizuju odličnu žurku do ranih jutarnjih sati. Uz dobro društvo, odličnu muziku i još bolju hranu i piće moći ćete da se nezaboravno provedete i u Novu 2020. godinu uđete na najluđi mogući način, ruski način.
Kada je novogodišnja trpeza u pitanju, tu vas očekuje prijatno iznenađenje. Nezaobilazna ruska salata je prava poslastica, dok će vas svaki Rus poslužiti prasećim pečenjem, ili pak ribom, kavijerom i pihtijama. Mnoštvo tradicionalnih recepata je zastupljeno u ruskom kulinarstvu, a najbolji specijaliteti se prave upravo za novogodišnje praznike.
O Moskvi
Moskva je glavni grad Ruske Federacije i s pravom se može nazvati jednim od najzanimljivijih gradova tog dela Evrope. U Moskvi možete da šetate najširim bulevarima i ulicama, možete da sretnete neke od najbogatijih ljudi na svetu, ili pak da popijete najskuplju šoljicu kafe. U Moskvi je gotovo sve moguće.
Ova evropske metropola uvek je bila naklonjena tradiciji i poštovala različite periode svoje istorije. Nekadašnja komunistička prestonica nije toliko vodila računa o verskim zdanjima, zapravo, komunisti su ih uništavali, ali su neki od crkava i hramova koji vode poreklo iz najranijih perioda ruske istorije, obnovljeni u prethodnih nekoliko decenija. Na velikom broju lokacija moći ćete da vidite neka od obeležja ruskih ratova, najčešće u vidu spomenika.
Danas Moskva predstavlja jednu od najprivlačnijih turističkih metropola. Posetiocima iz raznih delova sveta nudi mnogo toga što mogu da obiđu, i na taj način nauče o ruskoj istoriji i kulturi.
Ukoliko posetite Moskvu, iznenadićete se koliko različitih restorana možete da pronađete, a samim tim možete da probate najbolje specijalitete iz celog sveta.
Opšti podaci
Položaj: Moskva je glavni grad Ruske Federacije, a ujedno i najveći. Smeštena je na reci istog naziva i to u Centralnom Federalnom distriktu evropske Rusije. Moskva se deli na deset administrativnih okruga, a dalje se deli i na 123 distrikta.
Klima: Moskovska klima je uglavnom kontinentalna i vlažna. Dok su zime prilično hladne i veoma duge, leta su topla, ali i vlažna.
Jeziik: U Moskvi se govori ruskim jezikom.
Religija: Stanovnici Moskve su većinom pravoslavne veriospovesti.
Hrana i piće: Rusko kulinarstvo se sa jedne strane oslanja na tradiciju, ali je pretrpelo i razne uticaje spolja. Najveći uticaj izvršile su francuska kuhinja, ali i kuhinje susednih država, nekadašnjih članica SSSR-a. Najpoznatija jela su: golupci sa mesom, peljmeni sa mesom, belim lukom i šargarepom, boršč sa pavlakom, blinčiki sa džemom, kao i mnoga druga. Što se tiče pića, Rusi obožavaju da piju vodku.
Turističke atrakcije
Memorijalni muzej kosmonautike predstavlja najpoznatiji muzej u Rusiji. Nalazi se oko stotinjak metara udaljen od titanijumskog Svemirskog obeliska i predstavlja jedan od najposećenijih lokaliteta u Moskvi.

Caričina palata je smeštena na vrhu brda u jugoistočnom delu Moskve. 775. godine je Ekatarina Velika započela gradnju ovog zdanja, ali i pored svih arhitekata koje je unajmila, nije uspela da završi palatu. 2007. godine Vlada Ruske Federacije je konačno završila palatu koja danas predstavlja jednu od najlepših u ovom delu Rusije.

Crkva Hrista Spasitelja se nalazi u Moskvi i njena gradnja je započela krajem 19. veka. Gradnja ovog hrama je obeležila pobedu Moskve nad Napoleonom. Međutim 1930. godine Staljin odlučuje da je uništi, i na njenom mestu napravi veliki bazen na otvorenom. Ipak, 1997. godine tadašnje moskovske vlasti su odlučile da ponovo sagrade tu crkvu koja danas izgleda prelepo.

Crveni trg predstavlja najpoznatiji moskovski trg, ali zbog istorijskih dešavanja, najvažnijii je trg u državi. Oivičen je Hramom Vasilija Blaženog, Kremljom i robnom kućom GUM. Ovo je ogroman prostor dug oko 700 metara i zajedno sa Kremljom nalazi se na spisku UNESKO-ve svetske baštine.

Kremlj je verovatno najpoznatija zgrada u celoj Rusiji, dok za Moskvu predstavlja glavni simbol grada. Gradnja Kremlja započeta je u 12. veku, a današnji izgled duguje nešto kasnijem periodu (15. i 16. vek).
Lenjinov mauzolej je mesto gde je sahranjen Lenjin, a nalazi na istočnoj strani Kremlja. Ovaj veliki državnik, ujedno i osnovač SSSR-a, umro je 1924. godine, a njegovo telo sahranjeno je upravo unutar mauzoleja.