Nova godina u Mađarskoj

Novogodišnja putovanja 2022 u Mađarsku - Nova godina u Mađarskoj
Svima koji žele da sa manjom količinom novca otputuju negde u inostranstvo za doček Nove godine, preporučujemo Mađarsku. Zemlja monumantalne arhitekture, bogate istorije, odlične kuhinje i dobre zabave, nudi pregršt mogućnosti za vaše novogodišnje putovanje iz snova. Bilo da odlučite da Novu godinu provedete u mađarskoj prestonici, Budimpešti, ili u nekom od manjih gradova poput: Segedina, Debrecina ili Pečuja, verujte da vas čeka odlična zabava i vatromet u ponoć. Ne zaboravite da ste udaljeni samo par stotina kilometara od Srbije, samim tim možete i u poslednjem trenutku da se odlučite za Novu godinu u Mađarskoj. Ako dolazite na jedan dan preporučujemo vam da se pridružite velikom spektakularnom dočeku Nove godine na Trgu Franca Lista, gde uz odličnu muziku i mađarske specijalitete možete da uživate do ranih jutarnjih sati. Međutim, ako ste došli na više dana, nemojte da propustite da već 30. decembra započnete slavlje na Vorosmarti Trgu, gde zabava traje 3 dana i završava se 1. januara. Ako ste odlučili da ostanete u Budimpešti više dana, obavezno prošetajte ulicom Vaci, obiđite čuveni Lančani most, Trg Heroja, zgradu Parlamenta i mnoge druge znamenitosti ovog prelepog grada.
Ukoliko se odlučite na neki romantičan novogodišnji aranžman u Budimpešti, ne propustite plovidbu Dunavom, uz zvuke cimbala, igru čardaša i veoma ukusne mađarske specijalitete. Ono što će vas najverovatnije dočekati na trpezi za Novu godinu u Mađarskoj je pečena svinejtina sa sočivom. Tradicionalno se veruje da donosi sreću u narednoj godini.
Isto tako, verujemo da se nećete pokajati ako za Novu godinu odlučite da odete u neku od banja u Mađarskoj, gde možete da uživate u bogatom spa programu. Mađarska, sa svojih oko 1500 mineralnih i termalnih izvora, predstavlja sinonim za zdravstveni i banjski turizam. Preporučujemo vam da posetite jednu od sledećih banja: Sarvar, Buk, Đulu, Harkanj, Heviz...