Nova godina u Holandiji

Novogodišnja putovanja 2022 Holandija - Nova godina u Holandiji
Nova godina u Holandiji predstavlja jedan od najznačajnijih dana u godini, kada se Holanđani opuštaju i prepuštaju u slavljeničkoj atmosferi. U svim provincijama u Holandiji običaji su manje više slični. Najčešće se 31. decembra porodica okuplja i za novogodišnjom trpezom uživa i razmenjuje novogodišnje poklone i paketiće. Holanđani su ljubitelji povrća i ribe, tako da su to česta jela i za Novu godinu. Ono bez čega bi novogodišnje veče bilo nezamislivo, su kolačići koji se zovu “Oliebollen”. Holanđani ih naprosto obožavaju, ali i svi koji ih jednom probaju kada posete Holandiju. Sličnog su ukusa kao srpske krofne, samo su manje i serviraju se uz različite prelive.
Nova godina u Holandiji se najčešće slavi na glavnim gradskim trgovima u svim većim gradovima u državi. Za one najhrabrije preporučujemo da svoje novogodišnje putovanje usmere na Amsterdam. Ovaj grad tolerancije, zbog svog šarma i posebnog ambijenta, turistima nudi poseban doživljaj. Interesantno je da je klima tokom novogodišnjih praznika u Amsterdamu, izuzetno blaga i prijatna, ali zbog vetra je poželjno da imate šal. Amsterdam bukvalno eksplodira tačno u ponoć, tada se istovremeno mogu čuti vatromet, petarde i muzika.
Pored Amsterdama, Holandija vam nudi prelepe dočeke Nove godine u Roterdamu, Hagu ili Utrehtu. Na vama je da unapred odaberete željenu destinaciju i uplatite vaše novogodišnej putovanje. Preporučujemo da se unapred detaljno informišete kako bi vaš doček Nove godine u Holandiji bio pun pogodak.
Za one koji vole nešto mirniju atmosferu, predlažemo da unapred rezervišu sto u nekom od tradicionalnih holandskih restorana, sa lokalnom kuhinjom, Verujemo da će se divno provesti.
Ova zemlja lala, klompi, vetrenjača i bicikala, posetiocima nudi pregršt kulturnih dešavanja, tako da ne propustite priliku da posetite neki od 1000 muzeja koliko ih ima.