Francuska - Nova godina

Francuska - Novogodišnja putovanja 2022 - Nova godina Francuska
Jedna od najvećih evropskih zemalja, Francuska, za Novu godinu nudi mnoštvo interesantnih sadržaja, potrebno je samo da odlučite u koji grad želite da idete, i zabava može da počne. Francuzi praznike najčešće proslavljaju u porodičnom ruhu, tako da ni Nova godina nije izuzetak. Nakon bogate novogodišnje trpeze i obavezne čaše vina ili šampanjca, Francuzi najčešće izlaze na glavne gradske trgove kako bi ispratili staru, i dočekali Novu godinu.
Bilo da odlučite da Novu godinu dočekate u Parizu, Marseju, Lionu, Kanu ili Nici, verujemo da ćete odlično da se provedete. Svaki od ovih gradova priprema odganizovan doček uz muziku, petarde, a veoma često i vatromet. Većina gradova izlazi ili na more ili kroz njih prolazi neka od reka, tako da vas očekuju razne romantične ponude koje podrazumevaju plovidbu brodom uz bogatu večeru i odličnu muziku.
Francuska je velika zemlja, i kao takva puna je suprotnosti. Ako više preferirate plaže i bogat noćni život, prava prilika je da za svoje novogodišnje putovanje izaberete Kan ili Nicu. Ova dva mondenska grada, bogata su istorijom i kulturnim nasleđem, ali su i veoma moderna i popularna za luksuzne proslave za turiste iz celog sveta. S druge strane tu su Lion i Pariz, dva kontinentalna grada koji pored ogromne kulturne baštine raspolažu mnoštvom sadržaja posvećenim proslavama među kojima prednjači Nova godina.
Proslava Nove godine u Parizu je najpopularnija od svih destinacija u celoj Evropi. Ovaj grad svetlosti, nudi spektakularan doček ispred Ajfelovog tornja, gde uz šampanjac i vino možete da uživate u svetlosnom šou koji obasjava ceo Pariz.
Koji god francuski grad da bude vaš izbor, nemojte da zaboravite da obiđete njegove kulturno – istorijske znamenitosti i obeležja po kojima su jedinstveni u svetu.