Nova godina - Češka

Češka - Novogodišnja putovanja 2022 - Nova godina u Češkoj
Nova godina u Češkoj može da bude idealno mesto za zaljubljene, ali i one koji vole noćni provod. Gradovi ove centralnoevropske zemlje odišu srednjovekovnom arhitekturom i smeštaju vas u neki davno prošli period istorije ovog podneblja. Taj prozaičan spoj starog i novog češke gradove čini nezaobilaznom destinacijom turista širom sveta.
Glavni grad Češke, Prag, leži na reci Vltavi i nalazi se u samom srcu Evrope. Sa hiljadu tornjeva, interesantnih fasada i zadivljujućom arhitekturom, ovo je grad koji nudi bezbroj mogućnosti za vaše novogodišnje putovanje. Ukoliko detaljno i na vreme odaberete odgovarajući novogodišnji aranžma, velike su šanse da bez konkurencije odete na željenu lokaciju, a rana rezervacija će vam obezbediti popuste. Zato ne oklevajte, već odaberite vrstu prevoza i smeštaj koji će upotpuniti vaš doček Nove godine u Pragu.
Nova Godina u Pragu podrazumeva proslavu na Karlovom mostu, ali ne treba da propustite da tokom boravka u Pragu obiđete i Hradčan sa Praškim dvorcem, Katedralu svetog Vida, kuću Franca Kafke, Astronomski sat… Svaka uličica ovog prelepog grada privlači fasadom, zanimljivim izlogom ili pivnicom. Prag je grad koji je pun života 24 sata , svojom srdačnošću očarava turiste, slikare, pesnike, a posebno fotografe. Za zaljubljene nudi poseban program tokom novogodišnje noći koji podrazumeva krstarenje Vltavom, ali mnogi koriste 1. januara da posete Karlove Vari, ili da odu na izlet do Drezdena.
Ako ste strastveni ljubitelj piva preporučujemo vam da za Novu godinu posetite Plzenj. Ovaj prelepi grad zovu još i glavni grad piva i predstavlja pravi muški grad, posebno što je u njemu i sedište automobilske industrije Škoda.
Češka svojim prelepim pejzažima može da bude prava destinacija za vaše novogodišnje putovanje, bilo da odlučite da posetite neki od najvećih gradova ili se otisnete u neke planinske ili ruralne predele.