Nova godina - Austrija

Novogodišnja putovanja 2022 Austrija - Nova godina u Austriji
Ukoliko želite da Novu godinu 2022. dočekate u jednoj od najlepših zemalja u Evropi, preporučujemo vam da posetite Austriju.
Prestonica Austrije je Beč. Ova evropska metropola vam nudi veoma bogat novogodišnji program, a jedinstvena je u svetu po “Novogodišnjem bečkom koncertu” koji se tradicionalno održava 1. januara svake godine. Monumentalna arhitektura ove kulturne prestonice Evrope, godišnje privlači milione turista, koji najčešće posete Šenbrun, veličanstveni dvorac porodice Habzburg. Ukoliko je vaš izbor Nova godina u Austriji, preporučujemo vam da ponoć dočekate na nekom od glavnih gradskih trgova. Najveći broj Bečlija, ali i turista uputi se na Prater gde uz autentične bečke specijalitete i vožnju u nekom od vagona, posmatrajući veličanstveni vatromet, dočekuje Novu godinu. Nemojte propustiti da posetite glavni gradski trg ispred crkve Svetog Stefana, gde se tradicionalno odigrava odbrojavanje u ponoć uz zvonjavu crkve i klasičnu muziku.
Bilo da se odlučite za Beč, Salzburg, Grac ili Insbruk, prelepa ulična rasveta i mnoštvo novogodišnjih ukrasa, delovaće vam bajkovito.
Sličan doček, uz dobru muziku, tradicionalnu hranu i piće, čeka vas u većini gradova širom Austrije. Salzburg, Grac, Linc ili Insbruk, svaki od ovih gradova vam nudi grandiozni vatromet u ponoć, kao i koncerte, različitih muzičkih žanrova. Možda bi prava atrakcija bila Novu godinu dočekati u Salzburgu uz neki od Mocartovih valcera, razmislite o toj opciji.
Ne zaboravite da je Austrija alpska zemlja, tako da vaše novogodišnje putovanje može da uključuje i ski program. Veliki broj uređenih staza i žičara pravi su raj za skijaše, tako da ukoliko ste ljubitelj ovog zimskog sporta, Nova godina u Austriji može da bude pravi izbor za vas.