Novogodišnja putovanja - Zlatibor, Srbija

Nova godina 2022 Zlatibor, Srbija - Novogodišnja putovanja Zlatibor
Ukoliko želite jedno uzbudljivo novogodišnje putovanje puno snega i zimskih čarolija, Zlatibor je prava destinacija za vas. Ova planina predstavlja omiljeno mesto za proslavu Nove godine kako Beograđana, tako i Novosađana koji žele da pobegnu od gradske vreve i upute se u nešto mirniji ambijent.
Nova godina na Zlatiboru podrazumeva proslavu na glavnom trgu u mestu koji se zove Kraljevski trg i nalazi se nadomak jezera. Upravo tu se montira velika bina gde sledi spektakl na otvorenom. Opštinski organi se pobrinu da savake godine dovedu nekog od najpoznatijih srpskih pop ili narodnih pevača koji atmosferu podižu do maksimuma. Ali budite uvereni da kuvana rakija i kuvano vino greje možda i brže od đuskanja. Nešto pred ponoć sledi odbrojavanje, a potom veliki vatromet koji obasjavajući nebo, preliva se na površini vode jezera i to u raznim bojama. Ovaj prizor je bajkovit i upotpunjuje prelepu snežnu idilu ove planine.
Ukoliko ne preferirate zabave na otvorenom, veliki broj hotela organizuje proslavu Nove godine uz bogatu trpezu i nastupe lokalnih muzilkih zvezda. Ali, ako ste smešteni u privatnim apartmanima, možete da rezerviete i sto u nekom od mnogobrojnih kafića i lokala nadomak jezera gde se takođe slavlje odigrava do ranih jutarnjih sati.