Novogodišnja putovanja - Stara planina, Srbija

Nova godina 2022 Stara planina, Srbija - Novogodišnja putovanja Stara planina
Stara planina se nalazi na samoj granici sa susednom Bugarskom i predstavlja jednu od posećenijih planina u ovom regionu. Omiljena je i kod domaćih i kod stranih turista, a posebno je atraktivna tokom zimskih i novogodišnjih praznika zbog bogatog ski programa i uređenih staza.

Vaše novogodišnje putovanje na Staru planinu trebalo bi da planirate na vreme, kako biste blagovremeno rezervisali smeštaj, posebno ukoliko je reč o hotelima. Smeštajni kapaciteti su ograničeni, tako da predlažemo da bar mesec dana unapred odaberete željen hotel ili vilu gde želite da odsednete.
Međutim na sam doček, hoteli organizuju velike proslave Nove godine, tako da vas očekuje bogata novogodišnja trpeza, puna tradicionalno srpskih specijaliteta, kao i odlična živa muzika. Zabava traje do ranih jutarnjih sati, ali to nije sve. Kako veseo srpski duh nalaže, sutradan je repriza Nove godine, i opet se nastavlja slavlje koje traje duboko u noć.
Nova godina na Staroj planini može da bude velika avantura, jer je ova planina daleko od urbanog i može da se pretvori u veliku ekspediciju, ukoliko ste avanturističkog duha.

Vaše novogodišnje putovanje na Staru planinu možete da obogatite i obilascima Babinog Zuba, kao i Zavojskog jezera, ali napominjemo da se dobro obučete, jer je ovde klima tokom novogodišnjih praznika poprilično oštra.