sledeća
Singapur i Bali - Nova godina - polazak 29.12.2016.
Singapur i Bali - Nova godina - polazak 29.12.2016.
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina - Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu, 29.12.2016.

Nova godina - Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu, 29.12.2016. - Novogodišnja putovanja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Singapur i Malezija sa odmorom na Penangu
14 dana - 11 noćenja

Polazak: 29. decembar 2016.
Program putovanja:
1.dan (29.12.2016.) Beograd - Cirih - Singapur

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 05:00 časova. Poletanje za Cirih u 06:55 časova (let JU 370). Sletanje u 08:45 časova. Nastavak putovanja za Singapur u 10:35 časova (let SQ 345). Obroci u avionu.
2.dan (30.12.2016.) Singapur
Dolazak u 06:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Kraći odmor pre podne. Poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači " lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova Jugoistočne Azije, sa jednom od najboljih prirodnih luka u svetu, puno moderne arhitekture, ali i mnogo raskošnog tropskog zelenila, starih hramova sa tipičnom kineskom atmosferom. Obilazak obuhvata trg Padan sa značajnim građevinama građenih u engleskom kolonijalnom stilu, kinesku četvrt, stari kineski hram, Sri Marijaman hindu hram, brdo Faber, baštu orhideja i dr. lobodno posle podne Noćenje.
3.dan (31.12.2016.) Singapur
Doručak. Slobodan dan za odmor i individualna razgledanja i kupovinu, ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (Sentoza ostrvo, vožnja džunkama po Singapurskoj luci, Jurong park ptica, kineska bašta, čuveni zoološki vrt i dr.). Noćenje.
4.dan (01.01.2017.) Singapur - Malaka (Malezija)
Doručak. Polazak autobusom za Malaku (oko 3 sata samo vožnja, ali se usput prave kraće pauze). Vožnja kroz veoma lepe predele južnog dela Malajskog poluostrva do Malake. Dolazak u posle podnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
5.dan (02.01.2017.) Malaka - Kuala Lumpur
Doručak. Pre podne razgledanje ovog interesantnog istorijskog grada na obalama zaliva Malaka, koji je vekovima bio stecište moreplovaca svih pomorskih zemalja. Grad je postao najbogatija luka i kao takav, intersantan za mnoge zemlje. Muzej, hramovi i hrišćanske crkve i arhitektura starog dela grada govore o njegovoj bogatoj istoriji. Istorijski deo grada uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane Unesca. Posle poludnevnog obilaska ovog grada polazak za Kuala Lumpur (dva ipo sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
6.dan (03.01.2017.) Kuala Lumpur
Doručak. Pre podne razgledanje Kuala Lumpura, što u prevodu znači " blatno ušće" , jer se grad nalazi na ušću reka Klang i Gombok. Osnovan je zahvaljujući bogatim nalazištima kalaja koja su pronađena u blizini. Danas je to veoma lep grad sa puno raskošnog tropskog zelenila, interesantnom arhitekturom iz različitih perioda, što ga čini vrlo zanimljivim. Selangor klub, zgrada Sekretarijata, Džame Masđid Negara tj. nacionalna džamija, nacionalni muzej, bašta jezero sa nacionalnim spomenikom su deo našeg razgledanja. Posle podne slobodno. Noćenje.
7.dan (04.01.2017.) Kuala Lumpur
Doručak Polazak na poludnevni izlet van Kuala Lumpura koji uključuje posetu najvećoj i najmodernijoj fabrici kalaja na svetu u kojoj će se videti ceo proces proizvodnje i najfinije obrade raznih predmeta od ovog metala. Sledeće je poseta batik radionici da bi se videlo kako se oslikava i boji tkanina u batik tehnici. Biser celog izleta je poseta čuvenim Batu pećinama koje se sastoje od više manjih, do kojih se dolazi posle 272 stepenika. Tu je smešteno hindu svetilište sa puno murala religiozne tematike i statua iz bogatog hindu panteona. Posle podbne slobodno. Noćenje.
08.dan (05.01.2017.) Kuala Lumpur - Penang
Doručak. Polazak autobusom ka severnom delu poluostrva, koje se takođe odlikuje veoma lepom prirodom. Usput se prolazi pored brojnih plantaža kaučukovca i drugog tropskog rastinja. Kod grada Ipoh obilaze se veoma interesantne pećine, bogate statuama Bude i boginje milosrdja Guan Jin. Nastavak putovanja. Obilazak Kuala Kangsara, koji je postao centar proizvodnje kaučukovca. Poseta sultanovoj palati Istana. Dolazak na ostrvo Penang u ranim večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
9. dan (06.01.2017.) Penang
Doručak.. Razgledanje glavnog grada Penanga, Džordž Tauna, koji je za razliku od ostatka ostrva potpuno kineski grad, sa tipičnom atmosferom i arhitekturom. Grad je i glavna luka u tom delu zemlje. Ostrvo Penang nalazi se u severo zapadnom delu zemlje i povezano je sa Malajskim poluostrvom mostom dužine 13.5 km. Ima površinu od 285 km2, vrlo je brdovito i pokriveno raskošnom tropskom vegetacijom. Glavni grad Dzordž Taun, bio je prva britanska kolonija u Maleziji, a danas predstavlja jedan veoma zanimljiv grad. Celo ostrvo bogato je istorijskim spomenicima, kao i starim kineskim i hindu hramovima i džamijama. Kao takav Džordž taun je tako stavljen na listu Svetske kulturne baštine od strane Unesca. Ipak, možda je steklo epitet " bisera " Jugo istočne Azije zbog svojih veoma lepih peščanih plaža, naročito na severnom delu ostrva. Veoma je omiljena destinacija mnogobrojnih turista celog sveta preko cele godine, mada su leta vlažnija, sa tropskim pljuskovima. Povratak u hotel. Noćenje.
10. - 12.dan. (07.-09.01.2017.) Penang
Doručak.. Slobodni dani za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja raznih fakultativnih izleta. Noćenja.
13.dan (10.01.2017.) Penang - Singapur
Doručak. Slobodan dan do polaska na aerodrom. Poletanje za Singapur u 21:15 časova (let SQ 5307). Dolazak u 22:40 časova. Čekanje na vezu.
14.dan (11.01.2017.) Singapur - Pariz - Beograd
Poletanje za Pariz u 00:10 časova (let SQ 336). Dolazak u 07:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 10:00 časova (let JU311). Dolazak u Beograd u 12:00 časova.

Cena putovanja po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)
Smeštaj: Hoteli 4*
Usluga: Prema programu, Noćenje sa doručkom
Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 2190 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 690 €
Trokrevetne sobe (Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

U cenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4* u Singapuru Village hotel Bugis, 4* u Malaki - Equatorial hotel Malacca, 4* u Kuala Lumpuru- Melia hotel, 4* na Penangu Bayview Beach resort (ili sličnim iste kategorizacije) po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom - buffet doručak, ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
Avio-takse u iznosu od 444, 67 evra koje se sastoje od sledećih taksa izraženih (nerefundabilnih: 359.79 YQ i refundabilnih: EUR 3.30LG EUR 0.98RF EUR 16.72RS EUR 0.22RS EUR 17.58CH EUR 2.01SG EUR 2.01OOEUR 14.37MY EUR 0.87D8 EUR 18.67QX EUR 8.15FR (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, fakultativni izleti, troškovi vize i usluge viziranja, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:

Singapur - Village Hotel Bugis 4*
5 minuta udaljen od metro stanice, ima spoljašnji bazen, teretanu i fitnes centar. Besplatni WiFi dostupan u celom hotelu. Najbliži šoping molovi su na 5 min peške. Sobe su opremljene kablovskom TV, aparatima za kafu i čaj. Kupatila sa kadom i imaju fen i druge toaletne i kozmetičke detalje. Hotel ima i biznis centar. Raspolažu i sobama za nepušače.

Malaka - Equatorial hotel Malacca 4*
ima teniske terene, spoljašnji bazen i pet različitih restorana. Po sobama besplatni WiFi. Sobe su sve klimatizovane, svetle, imaju internet konekciju. Takođe postoji mini bar (plaća se posebno), aparat za kafu i čaj. Ima fitnes centar, saunu i parno kupatilo. Nalazi se neposrednoj blizini šoping molova, kulturno istorijskih spomenika i Džonker ulice.

Kuala Lumpur - Melia hotel Kuala Lumpur 4*
nalazi se 5 min peške od Sungei Wang Plaze. Ima spoljašnji bazen i fitnes centar. Nedavno renovirane, moderne, klimatizovane sobe imaju satelitsku TV, sef i mini bar (plaća se) Kupatila imaju i kadu i tuš. Pristup internetu u hotelskom internet kiosku. Ima sopstvenu prodavnicu suvenira. Hotelska kuhinja nudi sve lokalne i internacionalne specijalitete.

Penang - Bay View Beach Resort 4*
nalazi se na čuvenoj Batu Feringi plaži, ima sobe sa balkonima sa pogledom na brdo ili more. Sobe imaju privatno kupatilo i prostor za sedenje. Snebdevene su TV, mini barom (plaća se), aparatom za kafu i čaj. Hotel ima fitnes centar, spa, salone za lepotu i masaže, biblioteku, terene za suoš i tenis, rekreativne aktinosti uključuju vožnju biciklom, ronjenje i pecanje.

Valute:
Singapur - Singapurski Dolar 1 evro = 1, 513 SGD 1 usd = 1, 348 SGD
Malezija - Malezijski Ringit 1evro = 4, 607 MYR 1 usd = 4, 104MYR
Klima:
Singapur: Toplo preko cele godine, sa oko 30°C. U decembru i januaru mogući kraći trpski pljuskovi.
Malezija: Toplo preko cele godine. U Malaki I Kuala Lumpuru mogući kraći tropski pljuskovi. U Penangu toplo i suvo. Najelpši period.

Krajnji rok za prijavu i uplatu je do 25. novembra 2016. Ili do popune mesta.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
- KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 20 98 000
[b]Avio karte[/b]:[/tel]
+381 11 20 98 029
+381 11 20 98 074
Beogradska 71 , Beograd

Poslovnice:
Sremska 2, Beograd
Tel: +381 11 20 98 000
Fax: +381 11 33 45 857
Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h

Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
tel: +381 11 20 98 000
Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
Subota od 10:00 do 15:00 h

Grčkoškolska 10, Novi Sad
+381 21 421 457, 421 458
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 - 15:00 h

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
+381 34 335 925, 335 544
Avio karte: +381 62 272 687
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h
,
Beograd,
Srbija (RS)