Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina - Sicilija

Nova godina - Sicilija - Novogodišnja putovanja
Nova godina 2017. - Sicilija
Nova godina 2017. - Sicilija
Nova godina 2017. - Sicilija
Nova godina 2017. - Sicilija
Nova godina 2017. - Sicilija
Nova godina 2017. - Sicilija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
10 dana, 5 noćenja - autobusom

Rim - Napulj

Polazak:27.12. 2016.
Povratak: 05.01. 2017.
Program putovanja:
1.dan / utorak: Beograd
Polazak iz Beograda u 17:00h sa Lastine autobuske stanice (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.
2. dan / sreda: Rim
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima - grada starog 28 vekova: Termini, Koloseum, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, ostrvo Tiberina, vatikanske zidine, bazilika Sv. Petra, Trastevere (boemska četvrt)... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnostil. Noćenje.
3. dan / četvrtak: Rim - Vatikan
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost individualnog odlaska u Vatikan - jedne od najmanjih i najmoćnijih država (Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra...). U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.
4. dan / petak: Sicilija - Sicilijanska Sela - Taormina
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film Kum. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru Viteli u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U poslepodnevnim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji - Taormine (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac). Noćenje.
5. dan / subota: Sicilija - Vulkan Etna - Katanija
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) - najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska, nastavak puta prema Kataniji - prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku, slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. U večernjim časovima individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. (Preporuka - Dočekajte Novu godinu u prelepoj Taormini). Noćenje.
6. dan / nedelja: Sicilija - Palermo - Monreale
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea u podnevnim časovima. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi...Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.
7. dan / ponedeljak: Sicilija - Mesina
Doručak. Napuštanje hotala. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini - gradu koji zovu Vrata Sicilije i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.
8. dan / utorak: Napulj - Pompeja - Napulj
Jutarnji dolazak u Napulj. Panoramski obilazak grada: srednjovekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Nacionalni arheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku, obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Nakon obilaska povratak u Napulj. Noćenje.
9. dan / sreda: Napulj - Ostrvo Kapri - Napulj
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Mogućnost individualnog odlaska hidrogliserom do prelepog ostrva Kapri (zavisi od vremenskih uslova). U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
10. dan / četvrtak: Beograd
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

Cena aranžmana: 289 €
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate)

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- smeštaj na Siciliji - Đardini Naksos (3 noćenja sa doručkom-kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom - kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
- obilaske prema programu (Rim - panorama grada, Napulj - panorama grada)
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

Cena aranžmana ne obuhvata:
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- za lica starosti od 3 meseca do 17 godina - 883, 00 din.
- za lica starosti od 18 do 70 godina - 1.261, 00 din.
- za lica starosti od 71 do 83 godina - 2.648, 00 din.
- fakultativne izlete (podložne su promenama, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust, deca do 2 godine besplatno):
- Vatikan (sa ulaznicom) - 35 € odrasli / 25 € deca
- Sicilijanska sela - 20 € odrasli / 10 € deca
- Vulkan Etna i Katanija - 25 € odrasli / 15 € deca
- Palermo i Monreale - 40 € odrasli / 25 € deca
- Pompeja (sa ulaznicom) - 35 € odrasli / 25 € deca
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014., plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* - 6 € po noćenju / po osobi
- obaveznu gradsku komunlanu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 01.05.2014., plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 2* i 3*-0.5€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* - 0.80 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 5*-1 €, deca do 12 godina ne plaćaju taksu
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 01.07.2012., plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 2 € po noćenju / po osobi

Cene nekih od ulaznica za individualne obilaske:
(podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi):
- Grčki amfiteatar u Taormini - 8 €
- žičara do Taormine (jedan pravac) - 3 €
- žičara na vulkanu Etna (povratna karta) - 61 €
- hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) - 34 €
- žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) - 1.5 € individualni odlazak

Doplate i popusti:
- doplata za 1/1 sobu - 40% od cene aranžmana
- deca do 2 godine popust 100% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

Uslovi i način plaćanja:
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za devize poslovne banke na dan uplate
- gotovinski - prilikom prijave uplaćuje se 30% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre puta
- uplatom na račun - pod istim uslovima kao za gotovinsku uplatu
- platnim karticama - Visa, Dina, Yuba, Master, Maestro
- cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

Opis i lokacija hotela:
Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:
- u Rimu (Italija) sa 3* - Hotel Blanc Et Noir 3* - www.blancetnoirhotel.com
- na Siciliji (Italija) sa 3* - Hotel Baia Degli Dei 3* - www.hotellariva.it (nalazi se u poznatom letovalištu Letojani)
- u Napulju (Italija) sa 3* - Hotel Nuovo Rebecchino 3* - www.hotelcavournapoli.it

Opšte napomene:
- fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju izleta je 30 putnika
- organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
- maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
- putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
- Program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika
- Usled nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 2637 484
+381 11 2632 163
Kralja Petra I 45, Beograd,
Beograd,
Srbija (RS)