prethodna
Nova godina u Rim - 5 dana, avionom
Nova godina u Rim - 5 dana, avionom
sledeća
Novogodišnje putovanje u Rim, avionom
Novogodišnje putovanje u Rim, avionom
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina u Rimu - 5 dana, avionom

Nova godina u Rimu - 5 dana, avionom - Novogodišnja putovanja
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
Nova godina 2017. - Rim - 5 dana, avionom
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2017. - Rim - avio
Broj dana: 5 dana, 4 noćenja

Polazak: 30.12. 2016.
Povratak: 03.01.2017.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 15 putnika

Transport: avio prevoz iz Beograda.
Svi putevi vode u Rim - glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Ako su Grci dali najveći doprinos u književnosti, umetnosti i filozofiji, Rimljani su se iskazali ponajviše u politici, upravi i organizaciji carstva. Rimska dela prožeta su osećajem veličanstvenosti i snage. Taj osnovni značaj rimskog graditeljstva neminovno će oduševiti posetioca kada bude razgledao forume, amfitetre, bazilike, slavoluke...
Večni grad, Grad na sedam brežuljaka, Prestonica sveta - Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lacio. Po legendi je osnovan davne 753.godine p.n.e. Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espreso u Via Veneto… I obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju!

Program putovanja:
1. Dan (Petak 30.12.2016.)
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera 705 Agencije u 10.00h. Let za Rim u 11.55h kompanijom Alitalia (JU 591). Dolazak u Rim oko 13.30h. Nakon sletanja na aerodrom Leonardo da Vinci, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Crkva Santa Marija Mađore.Transfer do hotela 3*. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (Subota 31.12.2016.)
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativnu posetu Koloseumu i Rimskom forumu. Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena - Koloseum. Arena koja je služila za zabavu bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima. Posle podne, slobodno vreme. Priprema za Novogodišnju noć. Noćenje.
3. dan (Nedelja 01.01.2017.)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Posle podne, fakultativno pešačko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trastevere, (boemska četvrt), Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona… Noćenje.
4. dan (Ponedeljak 02.01.2017.)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tivoli sa vodičem na srpskom jeziku. Tivoli je gradić 30-ak kilometara istočno od Rima. Obilazi se Villa d’Este koja se smatra remek delom iz doba renesanse sa fenomenalnim baštama i fontanama. Izgrađena je u XVI veku i pripadala je kardinalu d’ Esteu. Odlazak I povratak autobusom. Noćenje.
5. dan (Utorak 03.01.2017.)
Doručak. Prepodne fakultativna poseta Vatikanu. Tura sa vodičem na srpskom jeziku. Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i stoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak i povratak metroom. Sastanak grupe ispred hotela i transfer na aerodrom oko 12.00h. Poletanje za Beograd u 14.55h. Dolazak u Beograd u 16.25h (let AZ 594). Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa avio kompanijom Alitalia
- Smeštaj u hotelu kategorije 3* u centru Rima u zoni Termini stanice na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama I dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
-Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
- Aerodromske takse (146 €) - plaćanje u agenciji u dinarima (cena taksi podložna je promeni)
- Fakultativne izlete i ulaznice (plaćanje na licu mesta)
- Individualne troškove putnika
- Putno osiguranje, samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Sribiji - plaćanje u Agenciji
- Gradska taksa za hotel 3* iznosi 4 eur dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

Predlozi fakultativnih izleta:
Vatikan - Poludnevo razgledanje (3h) sa vodičem na srpskom jeziku. Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati:
Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak metroom, povratak individualan.
(Cena izleta je 45 € po osobi za odrasle, za decu 2-12 godina je 40 €. (uključuje kartu za metro u odlasku, ulaznicu u Vatikan i slušalice za vreme razgledanja, usluge Vatikanskog vodiča na srpskom jeziku).
Koloseum I Rimski Forum - Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena - Koloseum. Arena koja je služila za zabavu rimskog plebsa i bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima.
Koloseum se obilazi sa vodičem na srpskom jeziku. (Cena izleta po osobi 40 €).
Pešačko razgledanje grada: Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona…sa vodičem na srpskom jeziku (Cena izleta po osobi 20 €).
Tivoli I Villa D’este - Poludnevna ekskurzija 4h, autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Tovoli je gradić koji je udaljen oko 30am km od Rima. Obilazi se Villa D’Este koja se smatra remek delom iz doba renesanse sa njenim prelepim baštama i fontanama. Izgrađena je u XVI veku I pripadala je kardinalu D’Este-u. Odlazak i povratak autobusom. (Cena izleta po osobi 55 € + ulaznice 8 €)

Napomene u vezi fakultativnih izelta:
- Minimum za realizaciju svih izleta je 10 putnika.
- plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate

Popust:
-Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €
- Dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: popust 20 € (Popust za dete važi u pratnji 2 punoplatežne osobe)

Doplate:
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 €

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana
- Kreditne kartice banke Intesa na 6 rata bez uvećanja (Banca Intesa Master Card, Visa),
- Kreditne kartice Komercijalne banke na 6 rata bez uvećanja (Komercijalna banka Master Card, Visa i Dina)
- Čekovi građana: Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Agencije

Opis hotela:
Hoteli iz lanca raelihotels.it (Via dei Mille, 19 00185 - Rome, T. +39 06 445 2695) su kategorije 3* i nalaze se u zoni Termini stanice u blizini turističkih atrakcija. Sve sobe su sa telefonom, TV-om, klimom i kupatilom. Doručak je kontinentalni u hotelskom restoranu. Tacan naziv hotela se dobija sa potvrdom rezervacije ino partera. (hoteli: Siracusa, Lazio, Regio, Floridia).
Hotel Floridia (Via Montebello, 45, Roma 00185 T: +39 06 4451995)
Hotel Lazio (Via Vicenza, 8, Roma 00185 T: +39 06 4456214),
Hotel Regio (Via Volturno, 22, Roma 00185 T: +39 06 48930017),
Hotel Siracusa (Via Marsala, 50, Roma 00185 T: +39 06 490191 | F: +39 06 44702328)

Napomena:
- Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati bez viza
- Stari (plavi) pasoši više ne važe.
- Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.
- Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.
- Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju
- Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: Mup R Srbije, Koordinaciona Uprava).

Napomene:
- Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
- Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
- Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
-Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
- Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
- Agencija nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
- Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.
- Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
- krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane Agencije je 5 dana pre početka putovanja
- Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.
- molimo putnike da provere tačna vremena poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje
- Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.
- Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja Agencije usklađeni sa YUTA standardom.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 2401 413
+381 11 3442 218
Mileševska 51, Beograd

Poslovnice:
Doktora Pantića 114, Valjevo
+381 14 244 713
+381 14 246 146
,
Beograd,
Srbija (RS)