Novogodišnja putovanja - Rim, Italija

Nova godina 2022 Rim, Italija - Novogodišnja putovanja Rim
Kao i u većini zapadnoevropskih zemalja, Nova godina u Rimu se zove Silvester. Italijani ovaj praznik pretežno slave u okviru porodice, on predstavlja dan kada se cela porodica okuplja za novogodišnjom trpezom. Ali ova činjenica ne treba da vas demorališe, ukoliko ste planirali da provedete svoje novogodošnje putovanje u Rimu, jer žurka počinje tek u poslepodnevnim satima. Doček Nove godine u Rimu se pretežno proslavlja na trgovima. Preporučujemo vam da odete na Trg Pjaca del Popolo, gde se odigrava glavna gradska žurka. Uz zvuke odlične rok i klasične muzike, svako pleše u svom stilu, sve do određenog momenta kada nastupa odbrojavanje i veličanstveni vatromet tačno u ponoć.
Ako vam je gužva na ovom trgu, možete da odahnete, jer se Nova godina u Rimu odigrava na većini gradskih trgova, tako da se slobodno možete zaputiti i na Pjaca Navona, gde vas, takođe, čeka luda žurka. Rim je prelep u ovo doba godine, tako da turisti mogu da uživaju u interesantnim ukrasima i jelkama koje su postavljene po čitavom gradu. Rim tokom novogodišnjih praznika deluje kao grad iz bajke.
Novu godinu u Rimu naročito preporučujemo zaljubljenim parovima, jer je Rim jedan od najromantičnijih svetskih gradova gde je noć kao stvorena za ljubav. Ako se opredelite da Novu godinu dočekate u Rimu, dobar izbor može da bude i poseta tradicionalnim restoranima i pabovima, gde uz zvuke italijanske narodne muzike, možete da uživate u najukusnijim italijanskim specijalitetima, poput raznih vrsta pica, pasti, ali i nezaobilazne pečene svinjetine, artičoka i sočiva.
Otkrićemo vam i jedan neobičan običaj koji Italijani upražnjavaju za Novu godinu, a to je da obavezno obučete donji veš u crvenoj boji, kako biste u narednoj godini bili srećni i uspešni. Iako je ponuda novogodišnjih putovanja velika, preporučujemo vam da obavezno barem jednu Novu godinu provedete u Rimu.