Novogodišnja putovanja - Prag, Češka

Nova godina 2022 Prag, Češka - Novogodišnja putovanja Prag
Ukoliko želite da za Novu godinu budete u centru dešavanja na evropskom kontinentu, i figurativno, a i računajući geografsku širinu i dužinu, prava destinacija za vas je Prag. Grad hiljadu tornjeva, neobične arhitekture, mnoštva crkava i hramova, može da bude prava prilika za vaše novogodišnje putovanje.
Grad sagrađen pored reke Vltave, očaraće vas mnoštvom svojih znamenitosti od kojih je svakako najveća Karlov most. Doček Nove godine upravo pored ovog kulturno – istorijskog zdanja predsavlja pravu atrakciju. Na hiljade žitelja Praga, ali i turista, odbrojavaju poslednje sekunde stare godine, upravo na ovoj lokaciji i ulaze u Novu godinu uz čašu piva ili kuvanog vina. Kad otkuca ponoć, tada nastupa veliki vatromet koji obasjava ceo grad i preliva se u reci ispod čuvenog Karlovog mosta. Za poseban ugođaj možete da izaberete i da plovite na nekom brodu i tako dočekate Novu godinu u Pragu.
Nakon vatrometa većina ljudi se uputi u neki od klubova ili pabova i uz odličnu muziku i slavljeničku atmosferu zabavlja se do ranih jutarnjih sati. Ako ste ljubitelj piva ovo je pravi grad za vas. Osim toga što ćete moći da Novu godinu dočekate uz čašu vašeg omiljenog napitka, moći ćete da obiđete i neke od najatraktivnijih pabova gde se toče čuvena praška piva.
Takođe ne propustite da svratite u neki od restorana sa tradicionalnom kuhinjom, gde ćete moći da probate svinjetinu ili junetinu sa čuvenim češkim knedlama. Nemojte da se iznenadite ako vam uz meso posluže šlag, možda ne zvuči primamljivo, ali verujte može da bude veoma ukusno. Nova godina u Pragu može da bude pravo mesto da iskusite nešto novo i drugačije, što da ne?!
Ukoliko vaše novogodišnje putovanje u Pragu traje više dana, obavezno posetite neke od kulturno – istorijskih znamenitosti, poput: Praškog dvorca, Karlovog mosta, Starogradskog trga, Astronomskog sata, Katedrale svetog Vida, Plešuće kuće, Hrama Device Marije Tinske, Crkva svetog Nikole, i još mnogih drugih znamenitosti ovog predivnog evropskog grada.