Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina - Jordan i Izrael, 29.12.2016.

broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Jordan i Izrael
Polazak: 29. decembar 2016.

11 dana (10 noćenja) - avion / autobus
Program putovanja:
1.dan (29.12.2016.) Beograd - Istanbul

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" , kod šaltera KonTiki u 18:15 časova. Poletanje za Istanbul u 20:15 časova (Let TK1084). Sletanje u 23:10 časova. Čekanje na vezu.
2.dan (30.12.2016.) Istanbul - Aman - Džeraš - Aman
Nastavak putovanja za Aman u 00:50 časova (Let TK814). Sletanje u 04:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. Doručak. Polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Obilazak starog i novog dela grada. Večera. Noćenje.
3.dan (31.12.2016.) Aman - Madaba - Planina Nebo - Mrtvo More - Petra
Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nebo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Posle kraćeg zadržavanja vožnja prema Petri. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
4.dan (01.01.2017.) Petra - Vadi Ram - Akaba
Doručak. Polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka - Asirije, Vavilona i Persije - stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Uživanje u zalasku sunca sa pogledom na peščane dine. Dolazak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
5.dan (02.01.2017.) Akaba - Mrtvo More - Masada - Jerihon - Jerusalim
Doručak. Polazak prema jordansko-izraelskoj izraelskoj granici Arava. Posle graničnih formalnosti, početak putovanja po Izraelu. Kupanje tj. plutanje u Mrtvom moru. Usput, poseta Masadi, poslednjem uporištu jevrejskih ustanika. Ovo je jedna od najdubljih impresija koja se može poneti iz Izraela. Nastavak putovanja do Jerihona, najstarijeg grada na svetu. Pogled na Manastir iskušenja. Odlazak do hotela u Jerusalimu. Smeštaj. Večera. Noćenje.
6.dan (03.01.2017.) Jerusalim
Nakon doručka poseta Zapadnom zidu (Zid plača), najsvetijem mestu jevrejske molitve. Razgledanje ostataka Karda u jevrejskoj četvrti i prolazak kroz jermensku četvrt. Poseta Domu Ane i Joakima, rodnom mestu Bogorodice. Odlazak Via Dolorosom (Hristov stradalni put) do Hrama Groba Gospodnjeg u kojoj su Golgota i Sveti grob. Odlazak u Ein Karem i poseta Crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, Marijinom izvoru i Crkvi susreta Marije i Jelisavete. Večera. Noćenje.
7.dan (04.01.2017.) Jerusalim - Maslinova Gora - Sionska Gora - Jerusalim
Doručak. Odlazak do Maslinove gore sa koje se pruža pogled na stari grad opasan zidinama i Hramovu Goru, danas trećem svetom mestu islama gde se nalaze Kupola na steni i Džamija Aksa. Zatim poseta Crkvi Pater Noster (Oče naš), Crkvi Dominus Flevit (Suze Gospodnje), Getsimanskom vrtu i Crkvi Hristove agonije, kao i Crkvi Marijinog groba u Josafatovoj dolini (Dolini Sudnjega dana). Na Sionskoj gori, poseta Crkvi Petrovog kajanja, sobi Tajne večere i Davidovom grobu. Odlazak preko Polja pastira u Vitlejem, u posetu Crkvi Hristovog rođenja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
8.dan (05.01.2017.) Jerusalim - Galilejsko Jezero - Gora Blaženstva - Tabha - Kapernaum - Tiberijas
Doručak. Poseta Kani Galilejskoj, u kojoj je Isus pretvorio vodu u vino. Razgledanje znamenitosti na Galilejskom jezeru: Gora blaženstava, Crkva umnožavanja hleba i ribe, Crkva Petrovog prvenstva u Tabhi. Poseta Jardenita, tradicionanog mesta za krštenja. Poseta arheološkom nalazištu Kapernauma, ostacima Petrove kuće i stare sinagoge u kojoj je Isus propovedao. Smeštaj u hotelu u Tiberijasu ili Nazaretu. Večera. Noćenje.
9.dan (06.01.2017.) Tiberijas - Tabor - Tiberijas
Doručak. Odlazak na goru Tabor, mesto Hristovog Preobraženja. Zatim obilazak Nazareta i poseta Crkvi Blagovesti i Crkvi arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Povratak u hotel u Tiberijasu ili Nazaretu. Večera. Noćenje.
10.dan (07.01.2017.) Tiberijas - Kesarija Primorska - Haifa - Tel Aviv
Doručak. Odlazak do Kesarije Primorske, obilazak ruševina sedišta rimskih namesnika Judeje, uključujući pozorište i akvadukt. Odlazak za Haifu. Sa gore Karmel, mesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, uz zadivljujući pogled na grad i luku, poseta karmelitskom manastiru Stela Maris, panorama Bahajskih vrtova i odlazak u stari deo grada Jafa. Večera i noćenje u Tel Avivu.
11.dan (08.01.2017.) Tel Aviv - Istanbu l- Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 12:35 časova (Let TK795). Sletanje u 15:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:35 časova (Let TK1083). Sletanje u 19:15 časova.

Cena putovanja po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Smeštaj: Hoteli 3* i 4*
Usluga: Polupansion
Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 1490 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 490 €
Napomena: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.
Napomena: Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak, a večera je ili švedski sto ili set meni.

U cenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije): 3 * u Amanu, 3* u Petri, 4* u Akabi, 4* u Jerusalemu, 3/4* u Tiberijasu i 3* u Tel Avivu, na bazi polupansiona (9 regularnih noćenja i 1 rani ulazak u sobu, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
Avio-takse u iznosu od 215.06 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 162.00 YR i refundabilnih taksi: 16.94 RS, 0.98 RF, 3.30 LG, 10.00 TR, 21.84 IL) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni i plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 80 USD za ceo boravak), izlazna taksa iz Jordana u Izrael (oko 15 USD - molimo putnike da pripreme sitan novac radi što kraćeg zadržavanja na granici), međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Valuta: Izraleski šekel: 1 USD = 3, 90 ILS 1 evro = 4.29 ILS / Jordanski dinar: 1 USD = 0, 708 JOD 1 evro = 0.77 JOD
Klima: Zimski period u Jordanu karakteriše se različitim temperaturama na severu i jugu zemlje. U Amanu temperature se kreću od 5 do 10°C, uz mogućnost padavina, dok je u Akabi preko dana toplo sa 20 do 25°C, a jutra i večeri hladniji i vetrovitiji. U Izraelu - Jerusalimu prosečne dnevne temperature su od 8 do 15°C, dok je u ostalim delovima zemlje od 15 do 18°C.

Smeštaj:

Hotel u Amanu: Arena Amman hotel 3* ili sličan
Hotel je renoviran 2011. Od citadele i rimskog amfiteatra je udaljen 3.7km. Sobe su klimatizovane, sa satelitskom televizijom i mini- barom.

Hotel u Petri: Edom Hotel Petra 3* ili sličan
www.edomhotelpetra.com/
Hotel Edom se nalazi u blizini glavnog ulaza istorijske lokacije Petra. Ima 135 klimatizovane sobe, koje uključuju: mini bar i satelitsku TV. Bife služi specijalitete tradicionalne orijentalne kuhinje.

Hotel u Akabi: Golden Tulip Hotel Aqaba 4* ili sličan
www.goldentulipaqaba.com/en
Hotel Golden Tulip nalazi se na svega 5 minuta hoda od plaže u Akabi i nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Hotelski restoran ima velike prozore i gleda na otvoreni bazen. U svim sobama na raspolaganju su TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Smeštajne jedinice imaju pogled na grad, na bazen ili na Akapski zaliv. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u svetlom ambijentu restorana. Gosti mogu uživati u modernom baru. Posluga u sobi na raspolaganju je tokom čitavog dana.

Hotel u Jerusalemu: Rimonim Shalom hotel Jerusalem 4* ili sličan
www.rimonimhotels.com/rimonim-jerusalem
Hotel Rimonim Jerusalem nalazi se na predivnom položaju, visoko na planini, na samo 10 minuta vožnje od centra Jerusalima i u blizini Memorijala Holokausta Jad Vašem. Sobe imaju pogled na Jerusalim. Tržni centar Malcha i Zdravstveni centar Hadasa nalaze se u blizini hotela. Ispred hotela nalazi se stanica javnog prevoza, odakle možete stići do centra Jerusalema. Veoma prostrane sobe imaju prozore od poda do plafona, LCD TV sa internacionalnim kanalima i ortopedske dušeke na krevetima. Svaka soba obuhvata kuvalo za vodu. Hotel Rimonim takođe poseduje sezonski, poluolimpijski bazen i besplatan privatni parking.U restoranu se služi odličan izraelski doručak na bazi švedskog stola, kao i košer ručak i večera.

Hotel u Tiberijasu: Prima Galil Tiberias Hotel 4* ili sličan
www.rimonimhotels.com/rimonim-jerusalem
Sa centralnom pozicijom u istorijskom gradu Tiberias, Prima Galil Tveria Hotel nudi velike pogled na grad i Galilejskog jezera. Wi-Fi je obezbeđen. Gosti Prima Galil Tiverijadskom mogu da uživaju u čiste i veoma prostrane sobe. Veće porodice apartmani su idealni za one koji putuju sa decom i zahteva dodatni prostor. Hotel ima lep krovu bazen i paluba (otvoren u vruće sezone), savršeno mesto za opuštanje. Prima Galil Tiberije je dobra osnova za istraživanje Galileji; s mnogo sveta mesta. Javni prevoz povoljno povezuje hotel sa Galilejskog jezera i njegovih plažama.

Hotel u Tel Avivu: Ruth Daniel Residence Hotel 3* ili sličan
www.mishkenot-jaffa.co.il/en/
Nalazi se u centralnom Bulevaru Jafe, 4 km južno od Tel Aviv centra. Nudi besplatan Wi-Fi i sobe sa klima uredjajem i kablovskom televizijom. Rooms at Ruth Daniel su moderni, potpuno renoviran i imaju balkon s pogledom Tel Aviv ili Sredozemno more. Sve sobe imaju živopisan dizajn i frižider. Hotel se nalazi u prometnoj zoni, pun restorana, kafića i prodavnica. Javni prevoz i taksije dostupni su ispred. Tipične tržnice, arhitektura i umetničke galerije Stare Jafe su na manje od 10 minuta hoda.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu je do 15. novembra 2016 ili do popune mesta.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel& Service d.o.o.
- Kon Tiki Travel & Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 20 98 000
[b]Avio karte[/b]:[/tel]
+381 11 20 98 029
+381 11 20 98 074
Beogradska 71 , Beograd

Poslovnice:
Sremska 2, Beograd
Tel: +381 11 20 98 000
Fax: +381 11 33 45 857
Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h

Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
tel: +381 11 20 98 000
Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
Subota od 10:00 do 15:00 h

Grčkoškolska 10, Novi Sad
+381 21 421 457, 421 458
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 - 15:00 h

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
+381 34 335 925, 335 544
Avio karte: +381 62 272 687
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h
,
Beograd,
Srbija (RS)