Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina 2017. - Azurna obala - Provansa - Lion - Ženeva

Nova godina 2017. - Azurna obala - Provansa - Lion - Ženeva - Novogodišnja putovanja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Doček Nove godine 2017.
Azurna obala i Provansa, Lion i Ženeva
Termin 28. decembar - 04. januar 2017. -avionom i autobusom

Dinarski deo aranžmana - 1790rsd po rezervaciji
Azurna obala se nalazi na samom jugu Francuske. To je priobalni deo dužine preko 100 kilometara, okružen strmim obroncima Primorskih Alpa. Azurna obala je duga 100 kilometara i prostire se od Mentona, na granici sa Italijom, do Sen Tropea, sa preko 300 suncanih dana godisnje i sa izrazito plavom bojom kako mora, tako i neba. Nica je danas jedan od najznačiajnijih gradova na Azurnoj obali i drugi grad po veličini na francuskom Mediteranu. Danas veliki broj poznatih i bogatih licnosti žive na Azurnoj obali, što je samo nastavak nekada davnog trenda poreklom još iz XVIII veka

Program putovanja:
1. dan (28.12.2016.) Beograd - Minhen - Nica

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera za čekiranje u 10.30h. Poletanje za Minhen u 12.55h (Let LH1723). Sletanje na aerodrom u Minhenu u 14.30h. Nastavak putovanja za Nicu u 15.45h (LH2274) sa istog aerodroma. Dolazak u Nicu u 17.10h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2. dan (29.12.2016.) Nica
Doručak. Nakon doručka panoramski obilazak Nice: poznato englesko šetalište - šest kilometara duga promenada; Trg Masena, palata“ Lascaris“, panorama Katedrale Sv.Nikole - ruska crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca “Cours Saleya” i ulice u centru grada. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualnu šetnji i razgledanje. Noćenje.
3. dan (30.12.2016.) Nica - Kan - Eks An Provans - Arl - Nimes - Pont Du Gard - Avinjon (oko 340 km)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak autobusom prema Avinjonu. Vožnja duž živopisne Azurne obale do Kana. Po dolasku u Kan obilazak mondenskog mesta poznatog po čuvenom filmskom festivalu i prelepom šetalištu: Kroazeta, Filmska palata, Srpska ulica, hotel Karlton, stari Kan... Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Provansi. Dolazak u grad Eks an Provans, rodno mesto slavnog slikara Sezana. Šetnja starim dela grada koji odiše atmosferom prohujalih vekova: šetalište Mirabo iz XVII veka sa drvoredom topola, Trg Albertas, gradska skupština, katedrala Sv.Spasitelja. Pauza za kraći odmor, obilazak dućana, suvenirnica. Nastavak vožnje prema Arlu, gradu Vinsenta Van Goga, slikara koji je ovde proveo deo života i gde je naslikao svoju poznatu sliku “Suncokreti”. Arl je poznat po ostacima građevina iz Rimskog doba, kao što su rimski cirkus i arena koji su od 1981. godine pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za kratku šetnju centrom grada. Nastavak putovanja prema Nimesu, jednom od najvažnijih galsko - rimskih gradova i upoznavanje sa znamenitostima grada: rimski hram iz IV veka posvećen imperatoru Avgustu; Amfiteatar - biser rimske arhitekture nastao po uzoru na Koloseum. Slobodno vreme. Nastavak vožnje prema reci Gardon i spektakularnom mostu „Pont du Gard“, nekadašnjem rimskom akvaduktu i jednom od najposećenijih spomenika Francuske. Most se nalazi na listi svetske kulturne baštine. Ovo je bio najviši akvadukt - most u Rimskom carstvu i jedan je od najbolje sačuvanih. Izdiže se 48m iznad reke Gard i sastoji se od tri niza lukova. Panorama mosta i kratka pauza sa slikanje. Polazak za Avinjon, glavni grad Provanse i nekadašnji papski grad. Smešten je na levoj obali reke Rone, u Provansi, na jugu Francuske. Najznačajniji deo istorije Avinjona je period Papskog grada, odnosno države od 1309. godine, kada je papa Klement V izabrao Avinjon za mesto boravka, umesto dotadašnjeg sedišta, Rima. Upečatljive zidine, podignute u XIV veku, sa 39 kula i nekoliko kapija, okružuju grad. Papska palata i most na reci Roni, obe znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a, najpoznatija su obeležja grada. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
4.dan (31.12.2016) Avinjon
Doručak. Nakon doručka obilazak starog grada: obilazak Papske palate, na istoimenom trgu, koja se sastoji od dve palate (Stara i Nova palata) čija je gradnja započeta u XIV veku završena u gotskom stilu, kada je i dozidan niz tornjeva i zidova koji se izdižu 50m iznad grada. Panorama starog avinjonskog mosta iznad reke Rone, sagrađenog u XIII veku, koji je imao 22 luka i od kojih su ostala sačuvana samo četiri; ulica Republika; katedrala Notr Dam de Dom. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada. Individualni doček Nove 2017. godine. Noćenje.
5. dan (01.01.2017.) Avinjon - Lion (oko 230km)
Doručak. Napuštanje Avinjona i vožnja prema regiji Rona Alpi i Lionu, drugom po veličini gradu ove regije. Grad okružen Alpima nalazi se u neposrednoj blizini Švajcarske i Italije. Treći po veličini grad u Francuskoj pripada bogatoj oblasti Rona Alpi, na ušću dveju reka (Saone i Rone), predstavlja susret istorije i sadašnjosti. Lion je poznati gastronomski centar, centar svile, a u davnoj prošlosti bio je poznat i kao prestonica Gala. Lion je grad koji se u istoriji nametnuo u doba Starog Rima, a kasnije i u razdoblju renesanse. Panoramski i pešački obilazak grada: panorama brežuljka Furvije sa rimskim ostacima i bazilikom, stari Lion sa katedralom i kvartovi Sveti Đorđe, Sveti Jovan i Sveti Pavle, Trg Svetog Jovana sa istoimenom fontanom, crkva Svetog Jovana iz XII veka, Lionsko poluostrvo (La Presqu' ile), Trgovi Belkur i Tero, Muzej lepih umetnosti, Gradska kuća; moderni, nešto južniji deo grada, koji se nalazi na levoj strani Rone, kvartovi Broto, Prefektur, Žerland i deo grad sa ogromnim tržnim centrima, univerzitetima… Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučujemo vožnju žičarom do brda Furvije, odakle se pruža pogled na ceo Lioni, šetnju prekrasnim obalama i mostovima preko reke Rone i Saone, ili uživanje u kulinarskim specijalitetima Liona. Noćenje.
6. dan (02.01.2017.) Lion - Ženeva (oko 150km)
Doručak. Polazak autobusom prema Švajcarskoj i Ženevi. Kosmopolitski grad, kulturni centar frankofonske Švajcarske i jedna od diplomatskih prestonica sveta, leži na granici sa Francuskom, na Ženevskom jezeru, gde reka Rona ističe iz jezera. Evropsko je sedište UN i mnogobrojnih međunarodnih organizacija. Po dolasku u Ženevu vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Kratka šetnja centrom grada, preko mosta Monblan, do katedrale, gradske većnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme - Žanu Kalvenu, Gijomu Farelu, Teodoru de Bezu i Džonu Noksu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne. Noćenje.
7. dan (03.01.2017.) Ženeva
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada i šetnju. Preporučujemo šetnju starim gradom koji je prepun butika, terasa, kafića i u kome su glavne atrakcije: rimska tržnica, Bourg de Four - najstariji trg u gradu, Hotel de Ville iz XV veka, sedište vlade i mesto osnivanja Lige naroda, Stari Arsenal i šetalište, Treille’. Noćenje.
8. dan (04.01.2017.) Ženeva - Frankfurt - Beograd
Doručak. Napuštanje soba, slobodno prepodne. Transfer na aerodrom. Let za Frankfurt (LH1223) u 18.30h. Sletanje u Frankfurt u 19.50h. Nastavak putovanja za Beograd sa istog aerodroma (LH1410) u 21.55h. Sletanje u Beograd u 23.40h. Kraj putovanja.
Napomena: Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

U cenu putovanja je uračunato:
- avio prevoz na relaciji Beograd - Minhen - Nica i Ženeva - Frankfurt - Beograd
- autobuski transferi i panoramska razgledanja gradova: Nice u trajanju od 4h, Avinjona u trajanju od 3h i 30min, Liona u trajanju od 3h i 30min, Ženeve u trajanju od 2h, ulaznice i obilazak Papske palate u Avinjonu
- smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelima sa 3* u Avinjonu i Ženevi, u hotelima sa 4* u Nici I Lionu, na bazi 7 noćenja sa doručkom, doručak - kontinentalni (samoposluživanje)
- usluge vodiča, troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- dinarski deo aranžmana - 1790rsd po rezervaciji
- avio taksa - 129, 27€ (sastoje se od sledećih taksi: 36.00€ YQ ne podležu refundaciji i 3.30€ LG, 0.98€ RF, 16.72€ RS, 0.22€ RS, 9.10€ DE, 42.54€ RA, 16.11€ JD, 0.59€ OG, 3.71€ QV, podležu refundaciji). Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.
- boravišna taksa u gradovima Francuske, plaća se na recepciji hotela, po dolasku (cena zavisi od kategorizacije hotela i kreće se od 1, 21€ do 1, 65€ po danu i osobi)
- napojnica za vozača na turi
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- individualni troškovi
- fakultativni izleti i posete (ulaznica za most Pont du Gard - oko 7€), ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.

Način i uslovi plaćanja:
- Cena aranžmana je izražena u eur.
- Plaćanje dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.
- Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje - gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.

Opis hotela:
Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom
:

NH Nice 4*, Nica www.nh-hotels.com/hotel/nh-nice
Lokacija: Hotel se nalazi na 15 minuta hoda od starog dela Nice, u neposrednoj blizini kongresnog centra Nice Acropolis.
Sadržaj: restoran, bar, krovni bazen (u upotrebi u letnjim mesecima), teretana, biznis centar. Sobe su prostrane, sa kompletno opremljenim kupatilom, fenom za kosu, sefom, minibarom, TV, bežičnim internetom.
Usluga: noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

Hotel Bristol Avignon 3*, Avinjon www.bristol-avignon.com/uk/
Lokacija: Šarmantan hotel nalazi se u starom delu grada, unutar zidina, na 10 minuta hoda od Papske palate.
Sadržaj: U sklopu hotela je 24h recepcija, 2 kongresne sale, restoran za doručak, bar. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, minibar, klima uređaj, TV.
Usluga: noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

Novotel Lyon La Part Dieu 4 *, Lion www.novotel.com/gb/hotel-0735-novotel-lyon-la-part-dieu/index.shtml
Lokacija: Hotel se nalazi pored železničke stanice na 3km udaljenosti od starog grada Liona. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog prevoza koja vodi do centra. U neposrednoj blizini nalazi se šoping centar i pijaca.
Sadržaj: restoran, bar, kafe, kongresna sala. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, klima uređaj, sef, TV, minibar.
Usluga: noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

Cristal Geneva 3 *, Ženeva www.fassbindhotels.ch/hotel/cristal-design-geneve/
Lokacija: Hotel se nalazi u širem centru, u blizini jezera i na 2km udaljenosti od starog grada.
Sadržaj: hotel ima restoran, bar. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, klima uređaj, TV, minibar, wifi internet.
Usluga: noćenje sa doručkom (samoposluživanje).
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen 7 dana pre polaska na put.

Napomena:
- Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

Važne i opšte napomene:
- Doručak u hotelima u Francuskoj je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
- Sadržaj panoramskog razgledanja grada i raspored fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
- Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.
- Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
- Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Francuske i Švajcarske.
- Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
- Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu, kao i u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20 putnika).
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 322 3300
+381 11 3340 888
+381 11 3224 198
+381 11 4053 053
Kosovska 10, Beograd

Poslovnica Vračar
Beogradska 45, 11000 Beograd
+381 11 414 66 44
belvitravelcentar@belvi.rs

Poslovnica Novi Beogrd - naselje Belville
Jurija Gagarina 12b, 11070 Beograd
+381 11 6302 066
+381 11 6302 067
belvitravelnbg@belvi.rs

Poslovnica Novi Sad
Železnička 10, 21000 Novi Sad
+381 21 300 8453
+381 21 300 8454
belvitravelns@belvi.rs

Poslovnica Vršac
Ivana Milutinovića 46, 26300 Vršac
+381 13 835 715
belvitravelvrsac@belvi.rs

Direkcija
Kosovska 17, 11000 Beograd
+381 11 334 1807
+381 11 405 2855
+381 11 334 1839
belvitravel@belvi.rs

,
Beograd,
Srbija (RS)