Novogodišnja putovanja - Moskva, Rusija

Nova godina 2022 Moskva, Rusija - Novogodišnja putovanja Moskva
Ukoliko želite da vaše novogodišnje putovanje bude kao iz jedne ruske bajke, Moskva je pravi izbor za vas. Snegom prekriveni krovovi, široki bulevari i duh slavnih vremena nesumnjivo predstavljaju najznačajnije odlike ove velike evropske metropole.
Nova godina u Moskvi dobija pun svoj sjaj ukoliko odlučite da se pridružite masi ljudi koja se okuplja na Crvenom trgu. Ova nepregledna kolona toplo obučenih ljudi, uz vesele uzvike, dobru domaću i stranu muziku, čeka da se spoje kazaljke velikog sata na Kremlju. Kada ponoć otkuca kreće veliki vatromet iznad Kremlja i žurka se nastavlja, s tim što se atmosfera zagreva uz veće količine vodke ili šampanjaca.

Moskva tradicionalno organizuje više lokacija za vatromet, tako da ne morate nužno da se nađete na Crvenom trgu, kako biste bili deo spektakla. Takođe, u gradu se organizuju razne multimedijalne predstave, od pozorišta i koncerata na zatvorenom, do onih koji se tiču sankanja ili klizanja, a koje se dešavaju na otvorenom prostoru.
Kada je u pitanju novogodišnja trpeza Rusi su veliki gurmani, tako da za Novu godinu možete da se poslužite kavijerom, pihtijama i nezaobilaznom ruskom salatom. A kada su pića u pitanju, ukoliko niste “u formi”, predlažemo vam da ne preterujete sa vodkom, iako prija u hladnim zimskim noćima, može da izazove veliku glavobolju.