Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina - Meksiko i odmor u Akapulku, 29.12.2016.

Nova godina - Meksiko i odmor u Akapulku, 29.12.2016. - Novogodišnja putovanja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Kratka tura po Meksiku i odmor u Akapulku
Meksiko Siti, Kveretaro, Morelija, Tasko, Akapulko
14 dana - 12 noćenja, avion/ autobus

Polazak: 29. decembar 2016.
Akapulko se nalazi na obalama jednog od najlepših meksičkih zaliva Pacifičke obale. Još uvek važi za najpopularnije letovalište u Meksiku, i mada je u velikom rivalstvu sa Kankunom. Osnovali su ga španci u 16.v. i u toku sledećih 300 g. služio je kao glavna luka ka Dalekom istoku. 1940 g. proglašen je za prvo meksičko odmaralište i od tada je stalno doživljavao procvat. Veoma je poznat među holivudskim glumcima, a prvi koji su ga posetili bili su Džon Vejn, Erol Flin i Elizabet Tejlor. Mnogi današnji glumci tu imaju svoje veoma luksuzne vile. Grad ima mnogo hotela, restorana, kafića, barova, noćnih klubova. Atmosfera noću je zaista nezaboravna..

Program putovanja:
1.dan (29.12.2016.) Beograd - Pariz - Meksiko Siti

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 04:30 časova. Poletanje za Pariz 06:35 časova (let JU 310). Dolazak u Pariz u 09:15 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 11.00 časova (let AF 178). Obroci u avionu. Dolazak u 16:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2.dan (30.12.2016.) Meksiko Siti
Doručak. Polazak na razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m.n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), Katedralu, murale Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Tenoktitlan astečke iskopine, Paseo de la Reforma, zona Rosa, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.
3.dan (31.12.2016.) Meksiko Siti
Doručak. Polazak na celodnevni izlet. Prvo sledi poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531 g. pojavila indijancu Huanu Dijegu, tek preobraćenom u hrišćanstvo. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska španaca. Obilazak piramide Sunca i piramide Meseca, puta " mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Fakultativni doček Nove Godine. Noćenje.
4.dan (01.01.2017.) Meksiko Siti - Kveretaro
Doručak. Polazak autobusom za Kveretaro severozapadno od Maksiko Sitija (212 km oko 2 sata I 40 min. vožnje) Nalazi se na 1865 m.n/v. Glavni je grad istoimene države. Poznat je kao veoma lep kolonijalni grad sa vrlo značajnom istorijskom ulogom. U jednom momentu bio je prestonica celog Meksika. Spomenici njegove 460 g. stare istorije uvrstili su ga u Svetsku kulturnu baštinu. Šetnja kroz kolonijalni deo grada. Noćenje.
5.dan (02.01.2017.) Kveretaro - Morelija
Doručak. Polazak autobusom do još jednog veoma lepog kolonijalnog grada Morelija (oko 190 km. cca 2 sata I 15 min.), na 1886 m. n/v., Danas prestonica države Mičoakan, jedan je od prvih španskih, kolonijalnih gradova. Osnovan je 1541 g. Najimpozantnije građevine su katedrala, Guvernerova palata, gradska većnica, muzej, i trg oružja ili mučenika. Noćenje.
6.dan (03.01.2017.) Morelija - Tasko
Doručak. Odlazak autobusom za Tasko ili " srebrni grad" , na 1787 m. n/v. (oko 380 km cca 5 sati vožnje). To je jedan od najljupkijih kolonijalnih gradova Meksika, pravi biser među njima. Španci su došli 1522 g. zaintrigirani pričama Asteka o velikom bogatstvu u srebru. Grad je zaista doživeo pravu " srebrnu" groznicu, što je uticalo na brz i sjajan razvoj grada. Šetnja po centru grada i mogućnost za kupovinu srebra po mnogobrojnim prodavnicama. Noćenje.
7.dan (04.01.2017.) Tasko - Akapulko
Doručak. Odlazak autobusom za Akapulko (oko 252 km cca 4 sata vožnje). Dolazak u hotel Smeštaj. Slobodan dan za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.
8.-12.dan (05.-09.01.2017.) Akapulko
Doručak. Slobodni dani za odmor i kupanje, kao i mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Usluge na bazi Sve uključeno (All Inclusive).
13.dan (10.01.2017.) Akapulko - Meksiko Siti - Pariz
Doručak. Polazak autobusom (384 km. cca 5 sati vožnje) za Meksiko Siti (aerodrom). Poletanje za Pariz u 20:05 časova (let AF183). Obroci u avionu.
14.dan (11.01.2017.) Pariz - Beograd
Sletanje u Pariz u 13:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 20:35 (let JU 315). Dolazak u 22:55 časova.

Cena putovanja po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate)
Smeštaj: 3*/4*i 4*
Usluga: Prema programu
Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 2210 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 690 €
Trokrevetne sobe (Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

U cenu putovanja je uračunato:
Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (ili sličnim iste kategorizacije) sa 4*u Meksiko Sitiju - hotel Plaza Florencia Mexico, i Kveretaru 4* hotel Flamingo in Queretaro, 3 / 4* Moreliji - Alameda hotel Morelia, 4* u Tasku - Montetaxco hotel, 3 / 4*u Akapulku Elcano hotel Alcapulco, po lokalnoj kategorizaciji, na bazi noćenja s doručkom - buffet doručak na turi i „sve uključeno“ (All inclusive) u Akapulku, i razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
Avio-takse u iznosu od 287, 47 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi u EUR: EUR 44.00YQ, EUR 110.00YR i refundabilnih:EUR 3.30LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 37.34QX, EUR 16.30FR, EUR 39.71XD, EUR 18.90UK) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni - plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne avio takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju, fakultativni izleti, usluge viziranja (10 evra), međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Načini plaćanja:
- gotovinski - avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Hoteli:

Meksiko Siti - Hotel Plaza Florencia Mexico 4* - hotel sa odličnom lokacijom u blizini istorijskih i kulturnih atrakcija, kao zamak Čapultepek. Ceo hotel je nepušački. Ima bespaltni WiFi, internacionalne TV kanale, aparat za kafu ili čaj. Nudi transfer od/do aerodroma, besplatan parking, fitnes centar i sobe za nepušače. Glavni restoran ima intrenacionalnu kuhinju za sva tri obroka. Prostor za opuštanje je i prijatni bar kod recepcije.

Kveretaro - Flamingo Inn Hotel Queretaro 4*- okružen velikom baštom, i spoljašnjim bazenom ovaj hotel se nalazi u finansijskoj četvrti grada., na 5 minuta vožnje od istorijskog centra grada. U celom hotelu moguć bespaltni WiFi. Sobe su vrlo prostrane, i opremljene kablovskom TV i radnim stolom. Postoji i daska za peglanje, i sef a u kupatilu je i fen. U resoranu pripremaju kako meksičke tako i internacionalne specijalitete. Ima fitnes i biznis centar. Dozvoljeni kućni ljubimci.

Morelija - Alameda hotel Morelia 4* - smešten je u vrlo ljupkoj bašti, ima svetle sobe, besplatni WiFi i kablovsku TV. Gleda na glavni trg i katedralu. Sobe su klimatizovane, vrlo jednostavnog elegantnog dizajna, imaju i aparat za kau ili čaj. Na raspolaganju su i sobe za nepušače.i restoran.

Tasko - Hotel Montetaxco 4* - građen u meksičkom stilu sa fantastičnim panoramskim pogledom. Ima spa i spoljašnji bazen. Većina soba ima balkone, Prostrane, klimatizovane sobe dizajnirane su u tipičnom meksičkom stilu sa plazma TV, besplatnim WiFI, delom za sedenje i privatnim kupatilom sa raznim kozmetičkim i toaletnim sitnim detaljima. Centar grada udaljen je 10 tak minuta od hotela.

Akapulko - Elcano Hotel 3 / 4* - luksuzni hotel smešten na uzanom pojasu obale Akapulko zaliva. Ovaj deo Akapulka odličan je za one koji vole aktivnosti na otvorenom, ambijent i atmosferu. U njemu se oseća vrlo prijatna atmosfera dobrodošlice, koja potencira prijateljske i gostoljubive usluge. Građen je u retro stilu sa recepcijom tirkizno bele boje, ima bazen na plaži. Po celokupnoj atmosferi sličan je South Beach- u u Majamiju. Ima bežični WiFi mini bar (plaća se), kablovsku TV, rum servis, sobne ventilatore na plafonima, fenove za kosu. All Inclusive (sve uključeno- obroci i piće domaće proizvodnje u restoranu, i osveženje na bazenu tokom dana).

Opšte i korisne informacije:
Valuta: Meksiko - Meksički pezo 1 usd = 18.2524 MXN 1 evro = 20.6691 MXN
Klima: Ovo je zimski period u Meksiku, s tim što su dnevne tempreture u Meksiko Sitiju, Kveretaru i Moreliji od 5-13°C, ali je zato Akapulko u glavnoj tiurističkoj sezoni sa temperaturama od 30-33°C. Suvo sa puno sunca.

Krajnji rok za prijavu i uplatu je do 20. Oktobra 2016. ili do popune mesta.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

Važne napomene:
- Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
- Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
- Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
- Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
- KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU YUTA, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 20 98 000
[b]Avio karte[/b]:[/tel]
+381 11 20 98 029
+381 11 20 98 074
Beogradska 71 , Beograd

Poslovnice:
Sremska 2, Beograd
Tel: +381 11 20 98 000
Fax: +381 11 33 45 857
Avio-karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h

Bulevar Arsenija Čarnojevića 54/a; Novi Beograd
tel: +381 11 20 98 000
Avio karte: +381 11 20 98 029, 20 98 074
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09.00 do 21:00 h
Subota od 10:00 do 15:00 h

Grčkoškolska 10, Novi Sad
+381 21 421 457, 421 458
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 do 21:00 h
Subota od 10:00 - 15:00 h

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37, Kragujevac
+381 34 335 925, 335 544
Avio karte: +381 62 272 687
Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 09:00 -21:00 h
Subota od 10:00 – 15:00 h
,
Beograd,
Srbija (RS)