Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina u Lisabonu

Nova godina u Lisabonu - Novogodišnja putovanja
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
Nova godina 2017. - Lisabon
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Lisabon - 6 dana

Polazak: 28. decembar 2016.
Povratak: 02 januar 2017.
Nema mnogo gradova u svetu koji imaju tako intrigantnu mešavinu starog i novog, kao Lisabon. Prestonica Portugala predstavlja izvanrednu mogućnost za neponovljivo izučavanje njegovih mnogobrojnih znamenitosti. Jedan je od najinteresantnijih gradova Evrope. Od Mavara je u njemu ostala tvrdjava, iz srednjeg veka gotske crkve i manastiri. Posle razornog zemljotresa 1755. godine, donji deo grada je obnovljen i ispunjen arhitektonskim kompleksima stila klasicizma ili baroka. Izmedju reke Težo i tvrdjave su istorijske gradjevine Alfame, najstarijeg gradskog kvarta. Lisabon je čudesan grad koji turiste ne ostavlja ravnodušnim.

Program putovanja:
1. dan Beograd - Frankfurt - Lisabon

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.20 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.20 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.20 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.50 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan Lisabon
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Transfer do hotela, smeštaj. Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3. dan Lisabon - Sintra - Kabo Da Roka - Kaškaiš - Eštoril
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan Lisabon - Obidoš - Alkobasa - Batalja - Nazare
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Vožnja do Batalje. Po dolasku, obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja koje je postalo poznato po divnoj plaži i tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon. Individualan doček Nove Godine. Noćenje.
5. dan Lisabon
Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 - najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.
6. dan Lisabon - Frankfurt - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 12.25 (let LH 1167). Dolazak u Frankfurt u 16.30 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 21.45 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.30 sati.

Cena aranžmana: € 449
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 130 (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Frankfurt - Lisabon - Frankfurt - Beograd
- Transfer aerodrom - hotel - aerodrom u Lisabonu
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (oko 155 € u trenutku objavljivanja programa), iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji
- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

Fakultativni izleti:
- Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril - cena € 55. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš - cena € 60. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Fado veče - cena € 55. U cenu je uključena večera u restoranu uz zvuke fado muzike i transfer taksijem.
- Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. - Fakultativni izleti se prijavljuju u agenciji pre polaska na putovanje, a plaćaju na destinaciji.

Plaćanje:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
- Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata

Smeštaj:
Hotel Executive Suites Do Marques 3*
www.viphotels.com
Hotel se nalazi u istorijskom centru grada, udaljen oko 150 metara od Trga Markeš de Pombal gde je i najbliža metro stanica i 6 km od aerodroma. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, sef (uz depozit), WiFi internet (uz doplatu). Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
- Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Portugal. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 34 332 422
+381 34 332 452
+381 34 335 737
+381 34 617 0 600
Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

Poslovnica Beograd
Makedonska 30, I sprat, Beograd
+381 11 655 5 030
+381 11 655 7 285
+381 11 655 7 286
+381 11 655 7 287
,
Kragujevac,
Srbija (RS)