Novogodišnja putovanja - Lisabon, Portugal

Nova godina 2022 Lisabon, Portugal - Novogodišnja putovanja Lisabon
Nova godina u Lisabonu može da bude prava prilika da doživite nešto drugačije, i pomalo egzotično u odnosu na proslave na koje smo navikli u Srbiji. Portugalci su veoma veseo narod, a njihovi gradovi, posebno Lisabon, puni su značajnih kulturno – istorijskih znamenitosti iz raznih perioda razvoja ove zemlje.

Predlažemo vam da vaše novogodišnje putovanje u Lisabon traje minimum nedelju dana, kako biste uspeli da obiđete sve znamenitosti i uživate u lepoti ovog divnog grada. Lisabon je vekovima bio inspiracija mnogim slikarima i piscima, a ostao je isto tako nepoznanica svima koji ga i danas proučavaju i otkrivaju njegove tajne.
Nova godina u Lisabonu predsatvlja veliku žurku koja se već godina odigrava na glavnom trgu u gradu „Praça do Comércio”. Prisutne zabavljaju najpoznatiji bendovi iz Lisabona, pevajući najveće svetske hitove. Kada ponoć nastupi, počinje veliki vatromet koji obasjava ceo grad, kao i nasmejana lica svih koji se tada zateknu na trgu.

Za nešto drugačiji doček, predlažemo vam da posetite neki od glavnih restorana i klubova u Lisabonu. Oni takođe nude odličnu zabavu za Novu godinu, samo je bitno da unapred rezervišete mesto.
Ako želite Novu godinu u Lisabonu posebno da upamtite, predlažemo vam da iznajmite neki od manjih brodića, i zajedno sa prijateljima uplovite u Novu 2022. godinu. Vatromet posmatran sa vode, predstavlja neverovatan prizor, koji će vas oduševiti.