Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina

Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina - Novogodišnja putovanja
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
Nova godina 2018. - Peru, Bolivija, Čile, Argentina
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Putovanje u Južnu Ameriku – Peru, Bolivija, Čile, Argentina

Lima, Kusko, Akvas Kalientes, Kopakabana, Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Ujuni, San Pedro de Atakama, Santjago de Čile, Buenos Aires

26/29 dana, avionom


Polasci: 23.12.2017. i 20.01.2018.
Gradovi koji se obilaze: Lima, Kusko, Akvas Kalientes, Jezero Titikaka- Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Ujuni, San Pedro de Atakama, Buenos Aires. Aktivnosti: Surf u Limi, obilazak čuvene pijace Inka u Kusku, Put Inka, obilazak Doline Inka i Maču Pikču, kupanje u Titikaki, pijaca veštica u La Pazu, planinarenje na 5400m na Čakaltaju, dolina meseca na 4500m,Death Road, poseta slanim jezerima u Boliviji, prelazak Anda do Čilea, tango u Argentini, utakmica Boka Juniorsa na čuvenoj bombonjeri i odlazak na Iguasu vodopade!

Lima je glavni grad Perua. Nalazi se na zapadu Perua, na reci Rimak, između Pacifika i Anda. Stari deo grada je pod zaštitom UNESCO-a i bogat je kulturno istorijskim znamenitostima.
Kusko (Cusco) je grad u Peruu koji se nalazi na Andima na nadmorskoj visini od 3400m. Grad je nekada bio prstonica carstva Inka, a danas predstavlja polaznu tačku za posetu izgubljenom gradu Inka Maču Pikčuu.
Akvas Kalientes (Aquas Calientes) u prevodu znači topla voda. U ovom gradiću ima izvora tople vode po kojma je i dobio ime. Nalazi se u podnožju Maču Pikčua zbog čega je veoma popularan kod turista.
Ostrvo Sunca (Isla Del Sol) je ostrvo koje se nalazi u najvišem jezeru na svetu Titikaka. Na ostrvu ima veliki broj ostataka i ruševina iz Inka perioda.
La Paz je glavni i drugi po veličini grad Bolivije. La Paz predstavlja najvišu prestonicu na svetu i leži na visini od 3650m nadmorske visine.
Santjago de Čile je glavni grad Čilea koji je smešten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara.
Buenos Aires je glavni grad Argentine. Njegovo ime u prevodu znači dobar vazduh. Nalazi se na ušću reke La Plata u Atlanski okean. Buenos Ajres je kulturni, privredni i obrazovni centar Argentine.

Plan i program puta za polazak 23.12.2017.:
1.dan (23.12.): Okupljanje grupe u Beogradu dva sata pre leta. Let iz Beograda u 11:20h za Dohu – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:30h. Noćenje na aerodromu u organizaciji Qatar Airways-a.
2.dan (24.12.): Let iz Dohe u 08:15h za Sao Paolo – let QR 773. Dolazak u Sao Paolo u 18:00h, presedanje na let za Limu u 20:15h – let LA 2376. Dolazak u Limu u 22:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Mirafloresu, delu Lime koji je bezbedan, opušten, blizu okeana i surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrevanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.
3.dan (25.12.): Fakultativni obilazak istorijskog centra Lime, katedrale, Velikog trga (Plaza Mayor), Narodnog muzeja, Palate pravde. Fakultativno istraživanje Miramara, dela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelepog Baranka. Noćenje.
4.dan (26.12.): Let do Kuska. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prestonica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andima i istorijskim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga... Smeštaj. Noćenje.
5.dan (27.12.): Polazak autobusom iz Kuska za Olantajtambo i ukrcavanje na čuveni voz za Akvas Kalientes, bajkovito mesto okruženo Andima, kroz koje protiče reka Urubamba, čiji naziv u prevodu znači Sveta reka. Transfer do smeštaja. Noćenje.
6.dan (28.12.): Rano jutarnji fakultativni polazak za Maču Pikču. Ulazak na istorijsko nalazište i celodnevno provođenje vremena na vrhu brda. Grad koji je bio turistički centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovde na odmor! Osećaj je neverovatan. Pentranje na Vajnapikču (fakulatitivno), brdo iznad Maču Pikčua odakle se pruža nestvaran pogled na ovaj istorijski grad! Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne se spuštamo do Akvas Kalientesa i kupamo u bazenima sa toplom vodom po čemu je ovo mesto i dobilo ime (Akvas Kalientes na španskom znači vrela voda). Noćenje.
7. dan (29.12.): Fakultativni izlet do Santa Tereze, pešačenje od 15 kilometara u jednom pravcu, idemo kroz džunglu, istražujemo prirodu, zelenilo, uživamo u zvucima i prizorima. U Santa Terezi se kupamo u termalnim izvorima i skupljamo energiju za povratak u Akvas Kalientes. Noćenje.
8. dan (30.12.): Jutarnji polazak za Kusko. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na rafting rekama ili zip line. Popodne klopamo u restoranima, riba je sveža i porcije su velike, a sve je to jako jeftino. Kupovina Inka džempera. Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.
9. dan (31.12.): Dolina Inka: fakultativni jednodnevni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz reku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Ćinćero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Maču Pikčua. Crkve i španske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih delova sveta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa... Povratak u Kusko. Doček Nove godine. Noćenje.
10. dan (01.01.): Slobodno vreme u Kusku do kasnog večernjeg polaska autobusom za Kopakabanu. Noćna vožnja.
11. dan (02.01.): Stižemo u Kopakabanu u ranim jutarnjim časovima, ostavljamo stvari i istražujemo ovaj živopisni gradić na jezeru Titikaka. Obilazimo baziliku iz 16 veka i slušamo priče o Inkama. Noćenje.
12.-13. dan (03.-04.01): Ostavljamo stvari u Kopakabani i sa sobom nosimo najosnovnije. Transfer brodićem do Ostrva Sunca (Isla del Sol) na najvišem jezeru na svetu! Ostrvo nazivaju ostrvom Inka i na njemu je pronađeno preko preko 80 nalazišta. Inke su verovale da se na ostrvu rodio bog Sunca. Na ostrvcetu nema automobila i uličnog osvetljenja uveče. Uživaćemo u danima okruženi oblacima koji su nam na dohvat ruke i plavim jezerom koje seče planinskle vrhove od preko 6000 metara. Mi smo na 4400 metara i posmatramo svet ispod i iznad nas. Mir, šetnja i odmaranje. (2 noćenja).
14. dan (05.01.): Vožnja brodom, slobodno vreme za razgledanje Kopakabane, hipi gradića na obali Titikake sa Bolivijske strane. Vožnja do La Paza. Noćenje.
15. dan (06.01.): Idemo u fakultativno razgledanje La Paza, najviše prestonice sveta. Veštičija pijaca i centar grada! Čudnovati Indijanci koji su se obukli u odela i žive u velikoj metropoli. Popodne vam možemo ponuditi izlet u Dolinu meseca. Noćenje.
16. dan (07.01.): Fakultativni odlazak na „death road“. Čuvena vožnja biciklima sa 5000 metara na 1300 metara niz planinu u neviđenoj brzini! Tri i po sata spuštanja niz brdo, kroz neviđene predele, vodopade, šume, reke. Povratak u La Paz, slobodno vreme za šoping i šetnju... Ludi noćni život u barovima. Noćenje.
17. dan (08.01.): Fakultativni odlazak na vrh Čakaltaja 5400m ili slobodno vreme u La Paz-u. Uveče se upućujemo ka Salar de Ujuniju. Noćna vožnja.
18. dan (09.01.): Dolazak u Salar de Ujuni, ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazak najvećeg zaslanjenog zemljišta na svetu koje se prostire na površini od preko 10 hiljada kvadratnih kilometara. Noćenje.
19. dan (10.01.): Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predela – Laguna Verde, Laguna Roja… Upućujemo se ka Čileu. Noćenje.
20. dan (11.01.): Prelazak Anda, neobične boje, oblaci na dohvat ruke, flamingosi i nestvaran svet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atakama u Čileu. Noćenje.
21. dan (12.01.): Transfer do Kalame i let za Santjago de Čile, glavni grad Čilea koji je smešten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Transfer do smeštaja. Fakultativno razgledanje grada iz čijeg se svakog dela mogu videti vrhovi Anda, obići ćemo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, Zgradu pozorišta, Nacionalnu biblioteku, Muzej lepih umetnosti, staru zgradu Kongresa, ali i moderne poput Gran Santiago Torre koji je naviša zgrada u čitavoj Latinskoj Americi. Noćenje.
22.-26. dan (13.-17.01.): Transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Transfer do hostela. Prestonica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću reke La Plata u Atlantski okean. Tango, fudbal, vino, najbolji biftek na svetu, Maradona, Evita Peron...Fakultativni obilazak znamenistosti grada: zgrada Kongresa, Placa de Majo, ulica Florida, četvrt La Boka, stadion Bombonjera, Obelisk... Fakultativni odlazak na Iguasu vodopade, izlet do Montevidea. Uzbudljiv noćni život! (5 noćenja)
27. dan (18.01.): Još malo slobodnog vremena pre povratka kući. Transfer do aerodroma. Let za Dohu u 23:20h- let QR 774.
28. dan (19.01.): Dolazak u Dohu u 23:40h po lokalnom vremenu i presedanje na let za Beograd.
29. dan (20.01.): Let iz Dohe u 06:40h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:20h. Kraj putovanja.

Plan i program puta za polazak 20.01.2018.:
1.dan (20.01.): Okupljanje grupe u Beogradu i polazak za Budimpeštu. Let iz Budimpešte u 06:30h sa presedanjem (KL 1972) u Amsterdamu. Dolazak u Amsterdam u 08:45h i presedanje na let za Limu u 12:25h (KL 743). Dolazak U Limu u 19:10h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Mirafloresu, delu Lime koji je bezbedan, opušten, blizu okeana i surf plaža, diskoteka i dobrog provoda. Zagrevanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.
2.dan (21.01.): Fakultativni obilazak istorijskog centra Lime, katedrale, Velikog trga (Plaza Mayor), Narodnog muzeja, Palate pravde. Fakultativno istraživanje Miramara, dela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedi, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i prelepog Baranka. Noćenje.
3.dan (22.01.): Let do Kuska. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prestonica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andima i istorijskim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Franciska, lokalna pijaca, katedrala Svetog Dominga... Smeštaj. Noćenje.
4.dan (23.01.): Dolina Inka: fakultativni jednodnevni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze uz reku Urubambu: Pisak, Olantajtambo i Ćinćero, interesantni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Maču Pikčua. Crkve i španske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih delova sveta. Pijemo jake biljne čajeve koji treba da nam daju snagu da izdržimo veliku visinu. Idemo dalje u nebesa...Povratak u Kusko. Noćenje.
5.dan (24.01.): Slobodan dan ili fakultativni odlazak na rafting rekama ili zip line. Popodne klopamo u restoranima, riba je sveža i porcije su velike, a sve je to jako jeftino. Kupovina Inka džempera. Ušuškavanja u misli o ovim drevnim i čudnovatim civilizacijama! Noćenje.
6.dan (25.01.): Polazak autobusom iz Kuska za Olantajtambo i ukrcavanje na čuveni voz za Akvas Kalientes, bajkovito mesto okruženo Andima, kroz koje protiče reka Urubamba, čiji naziv u prevodu znači Sveta reka. Transfer do smeštaja. Noćenje.
7. dan (26.01.): Rano jutarnji fakultativni polazak za Maču Pikču. Ulazak na istorijsko nalazište i celodnevno provođenje vremena na vrhu brda. Grad koji je bio turistički centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka su dolazili ovde na odmor! Osećaj je neverovatan. Pentranje na Vajnapikču (fakulatitivno), brdo iznad Maču Pikčua odakle se pruža nestvaran pogled na ovaj istorijski grad! Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne se spuštamo do Akvas Kalientesa i kupamo u bazenima sa toplom vodom po čemu je ovo mesto i dobilo ime (Akvas Kalientes na španskom znači „vrela voda”). Noćenje.
8. dan (27.01.): Fakultativni izlet do Santa Tereze, pešačenje od 15 kilometara u jednom pravcu, idemo kroz džunglu, istražujemo prirodu, zelenilo, uživamo u zvucima i prizorima. U Santa Terezi se kupamo u termalnim izvorima i skupljamo energiju za povratak u Akvas Kalientes. Noćenje.
9. dan (28.01.):Jutarnji polazak za Kusko. Slobodno vreme u Kusku do kasnog večernjeg polaska autobusom za Kopakabanu. Noćna vožnja.
10. dan (29.01.): Stižemo u Kopakabanu u ranim jutarnjim časovima, ostavljamo stvari i istražujemo ovaj živopisni gradić na jezeru Titikaka. Obilazimo baziliku iz 16 veka i slušamo priče o Inkama. Noćenje.
11.-12 dan (30.-31.01.): Ostavljamo stvari u Kopakabani i sa sobom nosimo najosnovnije. Transfer brodićem do Ostrva Sunca (Isla del Sol) na najvišem jezeru na svetu! Ostrvo nazivaju ostrvom Inka i na njemu je pronađeno preko preko 80 nalazišta. Inke su verovale da se na ostrvu rodio bog Sunca. Na ostrvcetu nema automobila i uličnog osvetljenja uveče. Uživaćemo u danima okruženi oblacima koji su nam na dohvat ruke i plavim jezerom koje seče planinskle vrhove od preko 6000 metara. Mi smo na 4400 metara i posmatramo svet ispod i iznad nas. Mir, šetnja i odmaranje. (2 noćenja).
13. dan (01.02): Vožnja brodom, slobodno vreme za razgledanje Kopakabane, hipi gradića na obali Titikake sa Bolivijske strane. Vožnja do La Paza. Noćenje.
14. dan (02.02.): Idemo u fakultativno razgledanje La Paza, najviše prestonice sveta. Veštičija pijaca i centar grada! Čudnovati Indijanci koji su se obukli u odela i žive u velikoj metropoli. Popodne vam možemo ponuditi izlet u Dolinu meseca. Noćenje.
15. dan (03.02.): Fakultativni odlazak na „death road“. Čuvena vožnja biciklima sa 5000 metara na 1300 metara niz planinu u neviđenoj brzini! Tri i po sata spuštanja niz brdo, kroz neviđene predele, vodopade, šume, reke. Povratak u La Paz, slobodno vreme za šoping i šetnju... Ludi noćni život u barovima. Noćenje.
16. dan (04.02.): Fakultativni odlazak na vrh Čakaltaja 5400m ili slobodno vreme u La Paz-u. Uveče se upućujemo ka Salar de Ujuniju. Noćna vožnja.
17. dan (05.02.): Dolazak u Salar de Ujuni, ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazak najvećeg zaslanjenog zemljišta na svetu koje se prostire na površini od preko 10 hiljada kvadratnih kilometara. Noćenje.
18. dan (06.02.): Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predela – Laguna Verde, Laguna Roja… Upućujemo se ka Čileu. Noćenje.
19. dan (07.02.): Prelazak Anda, neobične boje, oblaci na dohvat ruke, flamingosi i nestvaran svet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atakama u Čileu. Noćenje.
20. dan (08.02.): Transfer do Kalame i let za Santjago de Čile, glavni grad Čilea koji je smešten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Transfer do smeštaja. Fakultativno razgledanje grada iz čijeg se svakog dela mogu videti vrhovi Anda, obići ćemo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, Zgradu pozorišta, Nacionalnu biblioteku, Muzej lepih umetnosti, staru zgradu Kongresa, ali i moderne poput Gran Santiago Torre koji je naviša zgrada u čitavoj Latinskoj Americi. Noćenje.
21.-24. dan (09.-12.02): Transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. Transfer do hostela. Prestonica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću reke La Plata u Atlantski okean. Tango, fudbal, vino, najbolji biftek na svetu, Maradona, Evita Peron...Fakultativni obilazak znamenistosti grada: zgrada Kongresa, Placa de Majo, ulica Florida, četvrt La Boka, stadion Bombonjera, Obelisk... Fakultativni odlazak na Iguasu vodopade, izlet do Montevidea. Uzbudljiv noćni život! (4 noćenja)
25. dan (13.02.): Još malo slobodnog vremena pre povratka kući. Transfer do aerodroma. Let za Amsterdam u 16:45h (KL 702).
26. dan (14.02.): Dolazak u Amsterdam u 10:05h po lokalnom vremenu i konekcija na let za Budimpeštu u 14:20h (KL 1977). Dolazak u Budimpeštu u 16:20h. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Polazak: 23.12.2017., 20.01.2018.
U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske.
Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Smeštaj:
Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su višekrevetne 1/6, 1/8, 1/10 sa etažnim kupatilima. Usluga u hostelima je na bazi noćenja.

- Promo cena: samo za polazak 20.01.2018. -2190 eur
- First minute cena: 2350 eur / 2290 eur
- Regularna cena: 2450 eur / 2390 eur
- Promo cena važi za prijave do 10.06.2017. First minute cene važe za prijave do 3 meseca pred put. Nakon toga važe regularne cene.

Cena aranžmana obuhvata:
- Avio prevoz na relaciji Budimpešta - Lima, Lima - Kusko, Kalama – Santjago de Čile - Buenos Aires, Buenos Aires-Budimpešta sa svim taksama
- Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
- Sve aerodromske takse, aerodromske transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
- Noćenja u hostelima u višekrevetnim sobama prema planu i programu puta
- Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-istorijske spomenike
- Doplatu za obilazak Salar de Ujunija, i turu 3 dana džipovima preko Anda, uz obilaske i obroke - 150eur
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Vizu za Boliviju (60$)
- Izlaznu taksu iz Bolivije (25$)
- Doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu (180eur po osobi)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

Uslovi plaćanja:
- Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 600eur u dinarskoj protivvrednosti, deo od 400€ se plaća u dolarskoj protivvrednosti inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put.
- Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje:
- Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom.
- Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.
- Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put.
- Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

Napomene:
Opšte napomene:
- Organizator putovanja je Jungle Travel sa licencom OTP 266/2010.
- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
- Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja Jungle Travel-a.
- Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
- U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
- Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
- Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
- Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti uslovi putovanja uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:
- Organizator putovanja, Jungle Travel, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje. zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
- U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
- Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
- Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
- Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:
- Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
- Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
- Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
- Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
- Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
- U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
[b]Aranžmani za Evropu[/b]:[/tel]
+381 11 240 0213
[b]Daleke destinacije[/b]:[/tel]
+381 11 407 6257
[b]Fax[/b]:[/tel]
+381 11 386 3841
Gospodar Jevremova 49, Beograd

Poslovnice:
Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad
tel: +381 21 30 16 689
,
Beograd,
Srbija (RS)