Novogodišnja putovanja - Krakov, Poljska

Nova godina 2022 Krakov, Poljska - Novogodišnja putovanja Krakov
Za sve one koji očekuju dobar provod za manje novca Nova godina u Krakovu je pravo rešenje. Ova poljska prestonica kulture, predstavlja jednu od omiljenih destinacija za mlade iz cele Evrope. Pored toga što nudi odličan provod na glavnom gradskom trgu, svi koji dođu u Krakov mogu odlično da se provedu i ludo zabave u mnogobrojnim restoranima, kafićima i klubovima.

Glavno dešavanje u Krakovu odigrava se na gradskom trgu Rynek Główny, gde se skupi oko 150 000 ljudi i uz odličnu muziku i čašu omiljenog pića čeka se odbrojavanje. Kada se kazaljke sklope na katedrali svete Marije, tada zvona kreću da zvone, a prisutni da se međusobno ljube i čestitaju Novu godinu. Tada jedni drugima upućuju lepe želje za narednu godinu, koje podrazumevaju puno uspeha, novca i zdravlja. Ubrzo nakon ponoći počinje veliki vatromet i harmonija zvuka i boja preliva se nad nebom ovog predivnog grada.
Ako volite ringišpile, kućice i tezge sa raznim rukotvorinama, obavezno posetite veliki novogodišnji vašar u Krakovu. Ovde možete da kupite razne suvenire, proizvode od krzna i vune, od drveta, kao i unikatni nakit i igračke. Deca posebno vole da dođu na ovaj vašar, a on traje od početka novembra, pa sve do Nove godine.
Vaše novogodišnje putovanje u Krakov možete da obogatite posetom nekom od planinarskih domova u blizini Krakova. Ovaj vid zabave postaje sve popularniji među mladima, jer je to jedinstvena prilika da uživaju kraj logirske vatre, voze se sankama koje vuku konji, a mogu da budu i deo neke ekspedicije sa bakljama.

Nova godina u Krakovu može da protekne i sasvim romantično ukoliko na vreme rezervišete mesto na nekom od manjih brodića koji plove rekom. U romantičnom ambijentu možete da doživite nezaboravne trenutke u Krakovu.