Novogodišnja putovanja - Istanbul, Turska

Nova godina 2022 Istanbul, Turska - Novogodišnja putovanja Istanbul
Istanbul već vekovima predstavlja jedan od najpoželjnijih gradova na svetu. Tokom duge istorije za njega su se borile mnoge imperije, tako da je kroz vekove menjao i imena: od Konstantinopolja, preko Carigrada, stigosmo do Istanbula.

Ukoliko želite da vaše novogodišnje putovanje ima prizvuk orijenta, predlažemo da se uputite u Istanbul. Ovaj ogroman grad svojim turistima nudi mnoštvo mogućnosti kada je proslava Nove godine u pitanju. Od standardnih uličnih žurki, pa sve do dočeka u restoranima i klubovima, Istanbul se svake godine potrudi da iznova obraduje sve koji ga posete.
Glavno gradsko dešavanje se odigrava u ulicama Nişantası i Kadıköy. Uz odličnu audio predstavu, koja podrazumeva mnoštvo poznatih bendova, kao i di džejeva, Nova godina u Istanbulu postaje nešto veoma uzbudljivo. Snopovi svetlosti, u režiji lasera, upotpunjuju ovaj događaj, gde prisutni mogu da uživaju do jutra. Međutim, kada ponoć otkuca, iznad Bosforskog mosta započinje grandiozni vatromet koji obasjava ceo grad.

Ukoliko ste ljubitelji nešto originalnijeg provoda, predlažemo da rezervišete mesto na nekom od krstarećih brodova na Bosforu. Ovi aranžmani nisu jeftini, ali nude veliku ugodnost i luksuz. Od najkvlitetnije hrane i pića, preko turske nacionalne muzike i trbušnih plesačica, prisutni će moći duboko u noć da uživaju i prepuste se čarima Nove godine u Istanbulu. Takođe, vatromet iznad Bosforskog mosta, moći će da posmataju i sa plovila na kojima se nalaze, te će tako imati potpun doživljaj.
A za one koji vole malo opuštenije varijante proslave Nove godine u zatvorenim objektima, preporučujemo da rezervišu mesta u poznatim klubovima. Istanbul ima mnogo klubova koji organizuju doček, potrebno je samo da vidite koji vid zabave preferirate i koja će nmuzika da bude na repertoaru.

Vaše novogodišnje putovanje u Istanbul, obavezno upotpunite obilaskom nekih od najpoznatijih gradskih znamenitosti, poput Aja Sofije i Plave džamije.