Novogodišnja putovanja - Bukurešt, Rumunija

Nova godina 2022 Bukurešt, Rumunija - Novogodišnja putovanja Bukurešt
Bukurešt predstavlja jednu od najbližih metropola kada su srpski turisti u pitanju, i samim tim, novogodišnje putovanje u Bukuršt, može da bude odličan izbor za turiste sa našeg podneblja. Ono što Bukurešt izdvaja od drugih evropskih metropola, jesu cene, jer se za manju količinu novca možete odlično provesti i Novu godinu dočekati u sjajnoj atmosferi.
Glavno dešavanje povodom Nove godine u Bukureštu odigrava se ispred zgrade Parlamenta. U organizaciji gradskih vlasti, svake godine se pripremi bogat novogodišnji program, koji podrazumeva nastupe raznih pop i rok bendova, kao i vokalnih solista. Kada ponoć nastupi, iznad Bukurešta počinje grandiozni vatromet koji iz godine u godinu oduševljava kako starosedeoce ove metropole, tako i turiste iz svih delova sveta.
Drugo mesto na kojem se za novogodišnju noć stanovnici Bukurešta rado okupljaju, je Titan park. Već oko 19 časova počinju prvi pop i rok koncerti koji traju do jutra. Park ima mnogo sadržaja, a vatromet koji u ponoć krasi nebo Bukurešta, sasvim dobro može da se vidi i sa ove lokacije.

Ako se odlučite za novogodišnje putovanje u Bukurešt predlažemo vam da obavezno obiđete neke od kulturno – istorijskih znamenitosti grada kojih ima na pretek. Nemojte da propustite da prošetate delom grada koji se zove „Lipscani“, u kojem možete da hodate kaldrmastim ulicama i uživate u raznim pivnicama, kao i podrumima vina, ali i francuskim i italijanskim restoranima.