Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Baskija - Nova godina 2017.

Baskija - Nova godina 2017. - Novogodišnja putovanja
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
Nova godina 2017. - Baskija
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Baskija
Bilbao - San Sebastian - Biaric - Santander
avionom, 7 dana

Polazak: 28. decembar 2016.
Povratak: 03. januar 2017.
Zeleni brežuljci susreću se s atlantskim plažama u Baskiji, zemlji drevnog naroda, tajanstvenog porekla. Hridi se smenjuju s dugim, uskim uvalama i širokim zalivima, s peščanim plažama isprepletenim ribarskim selima. U unutrašnjosti, putevi vijugaju kroz šumovite brežuljke, doline i kanjone, pored usamljenih dvoraca i zabačenih poseda... Baskijci su poseban narod i neće dozvoliti da se zaboravi da je njihova kultura drugačija od bilo koje u Španiji ili Francuskoj. A medju brežuljcima Baskije, na obali reke Nervon, smestio se Bilbao, najveći grad severa Španije. Malo ribarsko selo osnovano u 13. veku, pretvorilo se danas u veliki i industrijski razvijeni megapolis koji na svojim plećima nosi ogroman teret istorije.

Program putovanja:
1. dan (28.12.2016) Beograd - Minhen - Bilbao

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.00 h. Poletanje aviona za Minhen u 13.00h (let LH 1723). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 14.45 h. Nastavak leta za Bilbao u 15.35h (let LH 1826). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom u Bilbaou u 17.45 h. Transfer do hotela. Slobodno posle podne. Smeštaj. Noćenje.
2. dan (29.12.2016) Bilbao
Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje Bilbaoa. Za nekadašnje ribarsko naselje na obalama reke Nervion, teško je bilo i pretpostaviti da će postati jedan od centara španskog turizma. Danas je prestonica i kulturni centar Baskije, sa divnom prirodom i izvanrednim pogledom na Atlantik. Najpopularniji deo grada je obala reke Nervion sa bezbroj restorana, barova, kafea i diskoteka. Bogatstvo i elegancija ogledaju se na neoklasičnom trgu Nueva iz 19. veka ili u crkvi San Nikolas sa predivnim gotskim oltarom u duborezu i zanimljivim skulpturama. Obilazak Starog grada sa pompeznim arhitektonskim delima, bazilike de Santijago, crkve San Antonio, pozorišta Ariaga... Na izlazu iz tog dela grada je najveća evropska pokrivena pijaca Art Nuovo mercado. Slobodno vreme za ručak. Odlazak do muzeja Gugenhajm, zamisli Frenka Gerija sa bogatom kolekcijom umetničkih predmeta 20. veka.Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (30.12.2016) Bilbao - San Sebastian - Biaric - Bilbao
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u San Sebastijan i francuski deo Baskije, čuveni Bijaric (292 km). San Sebastijan karakterišu luksuzne plemićke vile i banjski kompleksi u stilu belle epoque, fine peščane plaže i izvrsni restorani. Grad leži u zalivu La Konča (školjka) i najelegantnije je špansko primorsko mesto. Obilazak trga La Constitucion, najlepšeg u starom gradu i crkve San Vicente. Na baskijskoj obali, sa francuske strane, nalazi se mondensko letovalište Bijaric. Zlatno doba doživeo je kada su se u njemu odmarali Napoleon III i njegova supruga Žozefina. Osim mnogobrojnih krunisanih glava, aristokratije i ličnosti iz svetskog džet-seta u Bijaricu su živeli i naši kraljevi. Utehu i mir posle razvoda od kralja Milana, u Bijaricu je našla i kraljica Natalija Obrenović, koja je uglavnom tamo živela a njen sin kralj Aleksandar je baš u njemu upoznao svoju buduću suprugu Dragu Mašin. Povratak u hotel. Noćenje
4. dan (31.12.2016) Bilbao
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Uveče odlazak na gala, novogodišnju večeru. Noćenje. Srećna Nova Godina!
5. dan (01.01.2017) Bilbao
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje.
6. dan (02.01.2017) Bilbao - Santander - Bilbao
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog odlaska do Sanandera, prestonice Kantabrije i bisera španskih severnih letovališta. Kada je kralj Alfonso XII izabrao ovaj grad za mesto svog odmora, trgovačka luka se brzo pretvorila u pomodno letovalište tadašnje rastuće buržoazije. Naročito je bio privlačan Englezima koji su često dolazili da ocene severnu lepotu Španije. Od brojnih istorijskih spomenika najveći interes izaziva gotska Katedrala, rekonstruisana posle požara. U njenoj unutrašnjosti je čudom sačuvana kripta iz 12. veka a u jednom od brodova su vidljivi ostaci nekadašnjeg rimskog hrama. Pored Katedrale su i crkve Santiliana, Santa Maria Lebena kao i manastir Svetog Toriba de Lebana. Pored obale Kantabrijskog zaliva vodi široka promenada. Po završetku razgledanja, povratak u Bilbao. Slobodno veče i noćenje.
7. dan (03.01.2017) Bilbao - Minhen - Beograd
Doručak. Polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Minhen u 11.45h (let LH 1827). Obrok u avionu. Sletanje na minhenski aerodrom u 13.55 h. Nastavak leta za Beograd u 14.35h (let LH 1728). Obrok tokom leta. Sletanje na beogradski aerodrom u 16.00 h.

Cena po osobi: first minute cena 945€; regularna cena 999€
Aerodromske takse: € 125
Doplata za jednokrevetnu sobu: € 210

U cenu aranžmana je uključeno:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Minhen - Bilbao - Minhen - Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom
- Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
- Svečana novogodišnja večera
- Razgledanje Bilbaoa (i muzeja Gugenhajm) sa vodičem na srpskom jeziku
- Usluge vodiča agencije
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno:
- Aerodromska taksa (€ 125)
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Npojnice za lokalnog vodiča i vozača (€ 10)

Cena fakultativnih izleta:
- Celodnevni izlet u San Sebastijan i Bijaric € 82 (Min. 12 putnika)
- Celodnevni izlet u Sanander € 76 (Min. 12 putnika)

U cenu oba izleta je uključeno: autobuski prevoz, neophodne

Plaćanje:
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Garantovane cene
Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa Osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Smeštaj:
- U hotelu sa 4* na centralnoj lokaciji, noćenje sa doručkom.
Tačna imena hotela će biti potvrdjena 7 dana pre polaska na put

Važne napomene za putovanje:
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta. - Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa Osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga. - Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 34 332 422
+381 34 332 452
+381 34 335 737
+381 34 617 0 600
Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

Poslovnica Beograd
Makedonska 30, I sprat, Beograd
+381 11 655 5 030
+381 11 655 7 285
+381 11 655 7 286
+381 11 655 7 287
,
Kragujevac,
Srbija (RS)