Novogodišnja putovanja - Beč, Austrija

Nova godina 2022 Beč, Austrija - Novogodišnja putovanja Beč
Ako ste doneli odluku da Novu godinu dočekate van svojih domova, od srca vam preporučujemo novogodišnje putovanje u Beč. Ovaj prelepi grad kulture i muzike, posetiocima nudi razne novogodišnje čarolije na svakom koraku. Doček Nove godine u Beču se odigrava na nekoliko glavnih mesta, a nećete pogrešiti ukoliko se pridružite “bečkoj novogodišnjoj stazi”, koja kreće iz centra grada, gde uz ulice možete da uživate u proizvodima preko 70 gastronomskih preduzeća koji služe razne bečke specijalitete, kuvano vino i punč. Šetnja se završava ispred katerdale svetog Stefana u starom delu grada gde uz odbrojavanje i zvuke crkvenih zvona dočekujete Novu godinu.
Oni koji se odluče za novogodišnje putovanje u Beču moći će da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, od valcera do opereta, pa preko roka i popa, kao i tradicionalne austrijske narodne muzike. Ne brinite, za svakoga će da se nađe po nešto. Isto važi i za smeštaj, Beč nudi širok dijapazon smeštajnih kapaciteta, od jeftinih prenoćišta u hostelima, do luksuznih novogodišnjih aranžmana u najeminentnijim hotelskim kompleksima. Za sve one koji uživaju u ludim žurkama, preporučujemo da posete Prater (veliki točak), odakle će moći da gledaju spektakulatan novogodišnji vatromet.
A ako ste planirali da novogodišnju noć provedete u romantičnoj atmosferi, Nova godina u Beču je prava destinacija za to. Romantični vagoni velikog točka, posetiocima nude poseban doživljaj tokom novogodišnje noći. Takođe, plovidba Dunavom, uz šampanjac i tradicionalne bečke specijalitete može da bude odličan izbor za proslavu Nove godine u Beču.
I za kraj, ne zaboravite da se nalazite u muzičkoj prestonici, gde se tradicionalno svake godine odigrava jedinstveni Bečki novogodišnji koncert u Bečkoj filharmoniji. Ukoliko niste uspeli da nabavite ulaznice za ovaj spektakularni događaj, preporučujemo vam da se uputite na plato ispred Gradske kuće, gde možete da uživate u direktnom prenosu koncerta, kao i tradicionalnom “doručku protiv mamurluka”.