Novogodišnja putovanja - Barselona, Španija

Nova godina 2022 Barselona, Španija - Novogodišnja putovanja Barselona
Barselona već godinama unazad predsatvlja jednu od najprimamljivijih novogodišnjih destinacija. Glavni grad španske autonomne pokrajine Katalonije, smešten je na samoj obali Sredozemnog mora i zbog svoje povoljne klime i lepote u arhitektonskom smislu privlači turiste iz celog sveta.

Nova godina u Barseloni može da bude prava prilika za sve one koji žele da se otisnu u jedan drugačiji ambijent. Ovde nema jakih vetrova i snega, ovde je vreme sasvim prijatno i ukoliko odlučite da obučete svečanu haljinu za doček Nove godine, hladno vreme vam neće biti prepreka.
Nova godina u Barseloni slavi se na glavnom gradskom trgu, zapravo na Trgu Katalonja i ispred Kraljevske palate i fontana. Nadomak Kraljevske palate se nalazi i zamak Monžuik na kojem se nalazi nekoliko bina i prisutni mogu da uživaju u najpoznatijim svetskim hitovima.
Kad ponoć otkuca, Španci tradicionalno prvo pojedu dvanaest zrna grožđa, za svaki mesec po jedno, kako bi ih sreća pratila celih godinu dana. Par sekundi nakon ponoći iznad zamka započinje velelepni vatromet koji boji nebo u razne boje. Pogled sa zamka je veličanstven, posebno što se boje vatrometa preslikavaju na moru i tako dupliraju vizuelni doživljaj.
Za nešto romantičniji doček predlažemo vam da kupite flašu nekog lepog španskog vina i sa voljenom osobom se uputite na gradsku plažu Barselonetu. Ovakav doček može da vam bude dobra priliku i ako ste radi da zaprosite voljenu osobu.

Nova godina u Barseloni ima još jedan lep događaj, a to je novogodišnji vašar. Posebno je interesantan za najmlađe, ali i stariji ne propuštaju priliku da se dobro zabave i ponovo osete dečiju novogodišnju radost.