prethodna
Nova godina - Bangkok i Koh Samui, 29.12.2016.
Nova godina - Bangkok i Koh Samui, 29.12.2016.
sledeća
Nova godina 2018. - Tajland - Bangkok - Ko Pangan
Nova godina 2018. - Tajland - Bangkok - Ko Pangan
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina - Bangkok i odmor na ostrvu Puket

Nova godina - Bangkok i odmor na ostrvu Puket - Novogodišnja putovanja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2017. - Bangkok i odmor na ostrvu Puket u hotelu sa 5 *

Polazak: 29.12. 2016.
Grupni sa vodičem (minimalan broj putnika 20)

Broj dana: 15 dana, 12 noći
Transport: avio prevoz iz Beograda
Ovo putovanje u zemlju »slobode i osmeha«, kako popularno zovu Tajland, pružiće vam uživanje u raznovrsnim prirodnim lepotama, upoznavanje sa fascinantnim budističkim kulturno-istorijskim spomenicima i izvrsnim tajlandskim kulinarskim specijalitetima kao i nezaboravan noćni provod. To je jedina zemlja indokineskog poluostrva koja je sačuvala sopstvenu slobodu u kolonijalno vreme. Zbog svojih lepota decenijama unazad privlači turiste iz celog sveta, a najprijatnija je gostoljubivost i šarm tajlandskog naroda. Ova zemlja posetiocu može mnogo toga da pruži, ali najbolje ćete je doživeti ako »usporite«, ako gledate na stvari i činite onako kako čine Tajlanđani. Oni nigde ne žure, prihvataju život onakav kakav jeste i uživaju u svemu. Doživite Tajland na pravi način...

Program putovanja:
1.dan (29.12.2016.) Beograd - Abu Dabi - Bangkok

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travela ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla” u 10.00. Poletanje za Abu Dabi u 12.00 (let EY 72). Obrok i pića u avionu. Dolazak u 20.25. Nastavak leta za Bangkok u 23.50 (let EY 406). Obroci i pića u avionu.
2. dan (30.12.2016.) Bangkok
Dolazak u 09.05. Transfer do hotela. U sobe se ulazi od 14 časova. Smeštaj. Slobodan dan i veče za odmor. Noćenje.
3.dan (31.12.2016.) Bangkok
Doručak (švedski sto). Bangkok jedan je od najznačajnijih i najposećenijih gradova Jugoistočne Azije. Temelje gradu je postavio 1782.godine rodonačelnik kraljevske dinastije Čakri (koja i danas vlada zemljom) Rama I. Smestivši ga na desnu obalu reke Čao Praja, prvobitna naseobina se razvila kao Vodozemni grad, čije stanovništvo je živelo u objektima iznad kanala reke, a čitav saobraćaj se odvijao čamcima, zbog toga je grad nosio epitet Venecije istoka. Tek kasnije od XIX veka da bi suzbili malariju i druge zarazne bolesti svojstvene močvarnom terenu, počeli su da zatrpavaju i isušuju kanale i od tada je počeo da se uobličava moderni Bangkok. Danas sa više od osam miliona stanovnika, ne samo da predstavlja najveću urbanu aglomeriju Tajlanda, već i glavni turistički centar Jugoistočne Azije, sa velikim brojem šoping centara, luksuznim hotelima i veoma živim i bogatim noćnim životom. Ipak za stanovnike Bangkoka, grad je i dalje Krung Tep grad anđela, sa predivnim kompleksom hramova koje su podigli vladari Čakri dinastije na obalama reke Čao Praja. Polazak na celodnevno razgledanje grada. Razgledanje grada obuhvata posetu pomenutom kompleksu hramova. Vat Po hram ležećeg Bude, najveći je i najstariji hram u Bangkoku, sagrađen 200 godina pre nego što je grad postao prestonica. Poznat je po impresivnoj, zlatom obloženoj statui ležećeg Bude, dugačkoj 46 a visokoj 15 metara. Statua je i ukrašena sa namerom da ilustruje Budu koji prolazi kroz Nirvana stanje. Hram je bio nekada centar obrazovanja pa ga nazivaju prvi tajlandski univerzitet. Obilazak Velike kraljevske plate, koja se prostire na 20, 000 m², i okružen je zidovima iz 1782.godine. Dužina četiri zida koji ga okružuju je 1.900m. Palata je bivša kraljevska rezidencija Čakri kraljevske dinastije, i savršen je primer sijamske sudnice. Sagrađena je 1782. od strane kralja Rame I, i bila je centar moći više od 150 godina. Danas je palata, jedna od najvažnijih znamenitosti Bangkoka i najpopularnija turistička atrakcija. Ovo je neverovatno mesto za posetu, ima više od 100 svetlo obojenih zgrada, zlatne tornjeve i blistave mozaike. Ovde se nalaze i Vladine kancelarije, i kraljevska kapela smargadnog Bude. Ručak u lokalnom restoranu (set meni) na obali reke Čao Praja. Popodn obilazak Vat Traimitr hrama. Ovaj hram je fascinantan zbog statue zlatnog Bude teškoe 5, 5 tona. Poseta Vat Benčamabopit hramu ili Mermernom hramu, jedan od najmodernijih radova tajlandske religijske arhitekture. Poznat je po tome što je glavna kapela sagrađena u belom karara italijanskom mermeru u kojem je smeštena najlepša replika Bude na Tajlandu. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje. Svečani doček Nove godine je fakultativan jer Bangkok pruža mnogo mogućnosti za dobar noćni provod!
4.dan (01.01.2017.) Bangkok
Doručak (švedski sto). Slobodan dan u Bangkoku za idividualna razgledanja i kupovinu ili fakultativni izlet.
5.dan (02.01.2017.) Bangkok
Doručak (švedski sto). Slobodan dan u Bangkoku za idividualna razgledanja i kupovinu ili fakultativni izlet.
6. dan (03.01.2017.) Bangkok - Puket
Doručak (švedski sto). Transfer na aerodrom. Poletanje za Puket u 10.00 (let PG 275). Dolazak u 11.25. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne i veče. Nočenje.
7. do 13. Dan (04. do 10.01.2017.) Puket
Doručak (švedski sto). Slobodni dani za odmor u hotelu 5* na javnoj Patong plaži koja je 5 minuta hoda od hotela, kao i 5 do 10 minuta hoda od mnogobrojnih restorana! U toku boravka postoji mogućnost odlaska na brojne fakultativne izlete kao sto su odlazak do Džems Bond ostrva gde su snimani kadrovi za jedan od njegovih filmova, do Pi PI ostrva, kao i mnogi drugi… Noćenja.
14. dan (11.01.2017.) Puket - Abu Dabi
Doručak (švedski sto). Sobe se napuštaju do 12 časova. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Abu Dabi u 20.20 (let EY 431). Obroci u avionu.
15. dan (12.01.2017.) Abu Dabi - Beograd

Dolazak u 00.20. Nastavak leta za Beograd u 02.25 (let EY 71). Obrok u avionu. Dolazak u 05.35.

U cenu putovanja je uračunato:
- prevoz avionom na navedenim relacijama, 23 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi na letovima avio kompanije Etihad Airways, dok je na letu Bangkok-Puket 20 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi
- smeštaj u dvokrevetnim sobama (kategorija soba navedena u tabeli) u hotelu 4* (lokalne kategorizacije) u Bangkoku i 5* (lokalne kategorizacije) na ostrvu Puket na samo 5 minuta hoda od peščane javne plaže
- usluga u hotelima noćenje sa doručkom (švedski sto)
- privatni transferi aerodrom/hotel/aerodrom prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije
- razgledanje grada sa ručkom
- troškovi organizovanja putovanja
- profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato:
- avio-takse 241 Eur po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi)
- fakultativni izleti sa vodičem na srpskom jeziku
- ručkovi i večere koji nisu navedeni u programu putovanja
- međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- viza za Tajland (trenutna cena 50 eur po osobi + 5 eur troškovi viziranja).

Uslovi plaćanja:
- Uplata akontacije 70% do 28. Oktobra 2016. Ili do popune mesta. Ostatak od 30% 25 dana pred put!
- Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate. Prema ugovoru sa partnerom sa tajlanda, može doći do promene hotela, ali u tom slučaju partner je u obavezi da obezbedi hotele iste kategorizacije i slične lokacije!

Opisi hotela:
Bankok Century Park Hotel 4* www.centuryparkhotel.com 9 Ratchaprarop Road, Pratinum-Victory Monument, Bangkok 10400, Thailand Hotel je dobro lociran u Victory Monument zoni grada. Od aerodrome je udaljen oko 30 minuta vožnje. Na 5 minuta hoda od hotela se nalazi BTS Skytrain station tj. stanica nadzemnog metroa. 500 metara od hotela se nalazi čuvena Pratinum šoping zona (kvantaška pijaca) i Baiyoke Sky Towers, sa čijeg vrha se pruža fascinantan pogled na skoro ceo Bangkok, dok su čuvene noćne pijace Patpong i Lumpini na svega 10-ak minuta vožnje od hotela. Svakok dana hotel za svoje goste obezbeđuje šatl servis do popularnih šoping mesta. Na samom krovu hotela se nalazi otvoreni bazen okružen tropskom baštom, tako da gostima hotela pruža osećaj boravka u tropskoj oazi, a ipak u živom gradskom okruženju Bangkoka. Superior sobe hotela su veličine 34 m kvadratnih i moderno su opremljene. Sve su klimatizovane i poseduju, veliki plazma TV sa velikim brojem internacionalnih kanala, mini-bar, sef, aparat za čaj i kafu, kupatilo sa kadom i tuš kabinom i fenom za kosu, internet priključak koji se dodatno plaća na recepciji hotela… Pored glavnog restorana Jess gde se doručak služi po principu švedskog stola, gosti moogu uživati u ukusima italijanske kuhinje u a la carte restoranu Roberto ili u slatkim specijalitetima u poslastičarnici Patisserie, dok je za ljubitelje noćnog života obezbeđen noćni klub za živom muzikom Singapore Bar..

Puket Grand Mercure Phuket Patong 5* www.grandmercurephuketpatong.com Superior Sobe Soi Ratuthit Songroipi 2, Kathu, Phuket, 83150 Patong Beach, Thailand Hotel Grand Mercure Phuket Patong se nalazi 600 metara od puta Bangla. U ponudi su klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Objekat ima bazen i fitnes centar. Hotel je udaljen 300 metara (što je oko 5 minuta hoda) od javne plaže Patong i 40 km od međunarodnog aerodroma Phuket. Hotel se nalazi u samoj centralnoj turističkoj zoni ostrva, Patong zoni. Restorani, noćni klubovi, šoping centri su na pešačkoj udaljenosti od hotela. Ispred samog hotela postoje transfer kompanije koje uz cenkanje mogu goste voziti do ostalih delova ostrva i ostalih plaža. Sve sobe su moderno opremljene imaju flat-screen TV sa kablovskim kanalima, frižider, besplatan bežični Internet, moderno opremljeno kupatilo sa svim potrebnim sadržajima i predivan pogled na bazen hotela sa balkona sobe. Osoblje na recepciji, otvorenoj 24 sata, rado će pomoći gostima oko usluge pranja veša i skladištenja prtljaga. Gosti mogu uživati u tajlandskoj i evropskoj kuhinji u restoranu.

Viza: Vizu za državljane Srbije obezbedjuje Agencija. Za vizu je potrebno priložiti:
- 1 fotografije skorijeg datuma na beloj pozadini veličine kao za pasoš
- pasoš koji mora da važi 6 meseci računajući povratak sa putovanja
- procedura izdavanja vize traje od 2 do 4 dana u zavisnosti od radnih i neradnih dana ambasade
Napomena: Agencija moze posredovati u izdavanju viza i za državljane ostalih nekadašnjih jugoslovenskih republika.

Važne napomene: Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika!

Korisne informacije:
- Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za tropski pojas. Temperature vazduha su u proseku od 25 do 32 C u toku dana, dok su večeri prijatnije sa temperaturom u proseku oko 27 C. Vlažnost vazduha je oko 80%. Temperatura mora se kreće u proseku oko 30 C.Tropski pljuskovi su uobičajena pojava u ovom delu sveta u ovom periodu!
- Valuta Kraljevine Tajland je bat: 1USD = 34, 76 THB 1EUR= 38, 76 THB.
- Preporučuje se poneti kapu ili šešir za sunce i kreme za sunčanje sa visokim faktorom.
- Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 11 2401 413
+381 11 3442 218
Mileševska 51, Beograd

Poslovnice:
Doktora Pantića 114, Valjevo
+381 14 244 713
+381 14 246 146
,
Beograd,
Srbija (RS)