prethodna
Nova godina u Atini, 6 dana
Nova godina u Atini, 6 dana
Sve ponude za doček Nove 2019. godine u Beogradu možete videti prateći link:
Nova godina Beograd

Arhiva: Nova godina u Atini - 5 i 7 dana

Nova godina u Atini - 5 i 7 dana - Novogodišnja putovanja
broj osoba cenabr.danasmeštaj vrsta usluge prevoz
Nova godina 2017. Atina - avionom

5 dana (4 noćenja): polazak: 29.12.2016.; povratak: 02.01.2017.
Atina - Pirej - Sunion - Argolida

7 dana (6 noćenja): polazak: 29.12.2016.; povratak: 04.01.2017.
Atina - Delfi - Argolida - Sunion

4 dana (3 noćenja): polazak: 31.12.2016.; povratak: 03.01.2017.
Atina - Pirej - Sunion - Argolida - RASPRODATO

5 dana (4 noćenja): polazak: 30.12.2016.; povratak: 03.01.2017.
Atina - Sunion - Argolida - RASPRODATO

Razgledanje Akropolja uključeno u cenu
Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezani u duše Grka.

Program putovanja 5 dana (4 noćenja):
1. dan (29.12.2016) Beograd - Atina
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.15 h. Poletanje aviona za Atinu u 12.20h (Let JU 512). Sletanje u Atinu 14.50 h. Transfer do izabranog hotela u Atini. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (30.12 2016) Atina - Argolida - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na Argolidu, jedan od najpopularnijih koji Atina nudi svojim gostima, za sve koji žele da vide mesta koja su s’pravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava sa turskim džamijama, venecijanskih balkona sa ostacima nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu. Noćenje.
3. dan (31. decembar 2016.) Atina
Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje jednog od najznačajnijih gradova sveta. Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion - mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine - drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Povratak u hotel. Uveče mogućnost fakultativnog dočeka Nove Godine u hotelu Titania. Noćenje.
4. dan (01. januar 2017.) Atina - Sunion - Atina
Doručak. U 11.00h mogućnost fakultativnog odlaska na poludnevno panoramsko razgledanje Pireja - najveće luke Grčke, zapadne obale Atičkog poluostrva sa brojnim poznatim letovalištima i najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, na kom se uzdižu veličanstveni ostaci hrama posvećenog bogu mora Posejdonu (prvog januara lokalitet je zatvoren ali se iz neposredne blizine može uživati u lepom pogledu). Povratak u Atinu. Noćenje
5. dan (02. januar 2017.) Atina - Solun - Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Solun u 12.50h (Let L101). Sletanje na solunski aerodrom u 13.45 h. Nastavak putovanja do Beograda u 15.55h (JU 523). Sletanje na beogradski aerodrom u 16.00 časova.

Program putovanja 7 dana (6 noćenja):
1. dan (29.12.2016) Beograd - Atina
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.20 h. Poletanje aviona za Atinu u 12.20h (Let JU 512). Sletanje u Atinu 14.50 h. Transfer do izabranog hotela u Atini. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (30. decembar 2016) Atina - Delfi - Atina
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Delfe, fokidski grad u kom je nikao kult boga Apolona. Njegova sveštenica Pitija sedela je na tronošcu u unutrašnjem delu Apolonovog hrama. Jednom mesečno padala bi u trans i u prisustvu sveštenika saopštavala nerazumljive božanske poruke koje su potom sveštenici pretvarali u dvosmislene stihove. Oni zadovoljni odgovorima, vraćali su se u Delfe i za uzvrat, ostavljali darove, većinom spomenike posvećene pobednicima koji su stajali ili u riznicama ili pod otvorenim nebom na Svetom putu. Neki od tih sačuvanih darova, izloženi su u delfskom muzeju. Razgledanje arheološkog prostora i muzeja. Povrataki u Atinu u popodnevnim satima. Noćenje.
3. dan (31. decembar 2016.) Atina
Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje jednog od najznačajnijih gradova sveta. Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion - mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine - drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Povratak u hotel. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na svečani doček Nove Godine nekoj od taverni. (cena naknadno) Srećna Nova Godina! ! ! Noćenje.
4. dan (01. januar 2017.) Atina - Sunion- Atina
Doručak. U 13.00h mogućnost fakultativnog odlaska na poludnevno panoramsko razgledanje Pireja - najveće luke Grčke, zapadne obale Atičkog poluostrva sa brojnim poznatim letovalištima i najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, na kom se uzdižu veličanstveni ostaci hrama posvećenog bogu mora Posejdonu (prvog januara lokalitet je zatvoren ali se iz neposredne blizine može uživati u lepom pogledu). Povratak u Atinu. Noćenje.
5. dan (02. januar 2017) Atina - Argolida - Atina
Doručak.Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet na Argolidu, jedan od najpopularnijih koji Atina nudi svojim gostima, za sve koji žele da vide mesta koja su s’ pravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava sa turskim džamijama, venecijanskih balkona sa ostacima nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu. Noćenje.
6. dan (03. januar 2017) Atina
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje.
7. dan (04. januar 2017) Atina - Beograd
Doručak. Slobodno vreme.Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom u 17.10 časova.

U cenu putovanja je uračunato (program 5 dana):
- Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
- Razgledanje Akropolja
- Svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
- Usluge vodiča agencije
- Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:
- Aerodromska taksa 109,00 € (program 7 dana), 152,00 € (program 5 dana) po osobi (podložna je promeni).
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Usluge koje nisu naznačene u programu
- Fakultativni izleti
- Individualni troškovi
- Doplata za jednokrevetnu sobu
- Svečana novogodišnja večera

Fakultativni izleti:
Poludnevni izlet Sunion - Cena € 20 U cenu je uključeno: vožnja autobusom zapadnom obalom Atičkog poluostrva sa usputnim razgledanjima i razgledanje Suniona (bez mogućnosti ulaska na arheološki prostor) u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 5 sati.
Celodnevni izlet Argolida - Cena € 60 U cenu je uključeno: vožnja autobusom istočnim delom Peloponeza sa usputnim razgledanjima u pratnji vodiča, ulaznice za Epidaurus i za muzej u Epidaurusu, Mikenu i Atrejevu riznicu. Trajanje izleta oko 9 sati.
Celodnevni izlet Delfi - Cena € 80 U cenu je uključeno: vožnja autobusom u pratnji vodiča, usluge lokalnog vodiča, ulaznice za arheološki prostor i muzej. Trajanje izleta oko 9 sati.

Plaćanje:
Cene putovanja su iskazane u evrima.
Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.
Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
Garantovane cene: Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

Beskamatni krediti:
- Čekovima građana na 3 rate bez kamate
- Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće Uniqa osiguranje. Optimum na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama Olympic Travel-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Marina 2*+
www.marina.com.gr/
Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga - Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su modern opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef. U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.

Best Western Museum 3*
www.museum-hotel.gr
Best Western Museum je vrlo komforan gradski hotel, smešten u centru Atine, neposredno pored Arheološkog nacionalnog muzeja, u blizini metro stanice na pešačkoj distanci od svih većih znamenitosti grada i na oko 500 metara od pešačke trgovačke zone. U sklopu hotela je restoran, bar i konferencijska dvorana. Sve sobe poseduju klima uređaj, balkon, fen, satelitsku tv, mini bar, telefon, sef i bežični internet. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Hotel Titania 4*
www.titania.gr
Smešten u srcu Atine, izmedju dva glavna trga Omonia i Sintagma, ovaj hotel je simbol grčke gostoljubivosti. Okružuje ga komercijalno- trgovački deo grada sa bezbroj prodavnica, restorana i kafea. Korišćenje gradskog saobraćaja po užem centru nije potrebno jer je sve na dohvat ruke. Za udaljenije delove grada može se koristiti gradski saobraćaj, čije su stanice takodje veoma blizu. Hotel poseduje veliki restoran, bar, kafeteriju i Olive garden, mediteranski restoran na krovu. Sobe su klasično opremljene i sve poseduju, osim uobičajene opreme, mini-bar i sef.

Hotel Royal Olympic 5*
www.royalolympic.com/
Hotel Royal Olympic je smešten u samom središtu starog i najživopisnijeg dela grada, sa direktnim pogledom na Akropolj. Sve sobe su klimatizovane i imaju: kupatilo (fen za kosu), mini bar, direktnu telefonsku liniju, TV i sef. Hotel je dekorisan u klasičnom stilu, i u skladu sa svojom visokom kategorizacijom ima đakuzi, teretanu, saunu i parno kupatilo. Gostima su, uz doplatu, na raspolaganju perionica, hemijsko čišćenje i room servis. U sklopu hotela je i a la cart restoran.

Važne napomene za putovanje:
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
- Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama - uz blagovremeni upit i doplatu.
- Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
- Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
- Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
- Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
- Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu Uniqa osiguranja. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
- U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
- Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
- Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!
* za sve informacije pozovite se na www.novagodina.co.rs
+381 34 332 422
+381 34 332 452
+381 34 335 737
+381 34 617 0 600
Karađorđeva 20, lokali br. 5 i 8, Kragujevac

Poslovnica Beograd
Makedonska 30, I sprat, Beograd
+381 11 655 5 030
+381 11 655 7 285
+381 11 655 7 286
+381 11 655 7 287
,
Kragujevac,
Srbija (RS)