Novogodišnja putovanja - Amsterdam, Holandija

Nova godina 2022 Amsterdam, Holandija - Novogodišnja putovanja Amsterdam
Amsterdam je jedan od najinteresantnijih gradova za mlade širom Evrope, a posebno kada je Nova godina u pitanju. Ovaj grad odiše tolerancijom i idejom da su svi jednaki. Ukoliko želite da osetite nešto drugačiji ambijent od onoga na Balkanu, i da Novu godinu provedete ludo i nezaboravno, preporučujemo da vaše novogodišnje putovanje usmerite na Amsterdam.
Nova godina u Amsterdamu može da započne kao jedna velika avantura. Ukoliko vaše novogodišnje putovanje traje nekoliko dana predlažemo da obavezno prošetate glavnim ulicama Amsterdama, i da posetite neke od njegovih važnih trgova. U samom centru grada nalazi se takozvana “crvena zona” koju turisti naročito vole da posete, i gde mogu da vide bukvalno sve vezano za erotiku. Ali vodite računa, fotografisanje u ovom delu grada nije dozvoljeno.
Pripreme za novogodišnje veče ne traju dugo, tako da nakon ručka, kreće okupljanje na trgu Dam, gde se tradicionalno čeka Nova godina. Uz odličnu muziku i dobro društvo, preporučujemo vam da probate neko od autentičnih holandskih piva. Kad ponoć otkuca i kazaljke se spoje, nastupa eksplozija u svakom smislu. Od jačine zvuka kako vatrometa, tako i muzike, ceo grad se ori, a atmosfera je potpuno slavljenička. Mladima je posebno primamljiv doček Nove godine u Amsterdamu, jer je ulična proslava besplatna, a na slavljenicima je samo da kupe piće i ponesu dobro raspoloženje sa sobom.
Na svim bitnim trgovima nalazi je mnoštvo kafića i pabova, tako da, ukoliko želite da se malo sklonite iz opšteg zvučnog ludila, preporučujemo da svratite u neki od ovih objekata.
Za nešto mirniju Novu godinu u Amsterdamu, možda bi najbolji izbor mogao da bude da rezervišete mesto u nekom od popularnih restorana, gde uz muziku i dobru hranu možete da dočekate ponoć.
Vaše novogodišnje putovanje u Amsterdam predlažemo da upotpunite tako što ćete sutradan da obiđete neke od glavnih trgova u gradu, ali i značajne muzeje poput Van Gogovog, kao i Muzej voštanih figura Madam Tiso.